anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste nelamuriri, se da urmatorul tabel cu salarizari in functie de functia ocupata, domeniul psihiatrie.

Vreau sa stiu cum se calculeaza la anumite functii salariile si cu ocazia asta sa vada lumea cat castiga un medic psihiatru si asistentele de la psihiatrie, poate nu se vor mai plange medicii de salariile "mizere" pe care le au, aduc o nota si anume ca acestia castiga mai mult decat alti medici care au o importanta MULT mai mare: chirurghi, neurochirurgi, ortopedie etc.

Din tabel vreau punctual

la punctul 7 > MANAGER, salariu de baza 16.722 lei, asta ia in mana, apoi valoarea bruta a sporului 8361 lei, cat ia in mana total? 16.000+8361?

la punctul 8 cat ia directorul medical total tinand cont de ultimile coloane din tabel acolo unde scrie valoare garzi 100% si garzi 50%

identic punctul 12 si 13

la punctul 16? >> care este salariul in mana tinand cont de salariul de baza, valoarea bruta a sporului, valoarea bruta a sporului Ture, spor S+D (si daca imi puteti explica ce inseamna)

tabelul : https://ibb.co/7G1JGJC

la toate acestea de mai sus se aduna si 3800 de lei pe an pentru hrana, trebuiesc mititeii si hraniti cu +300 de lei/ luna, ca si asa iau niste salarii mici de tot

ps: raspundeti punctual la ce v-am rugat, persoana care explica corect primeste funda si respectul meu

3 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Puiule tu vrei sa inveti contabilitate?
laughing
S+D = Sambata si duminicawinking
Atat pot sa raspund, eu abia imi intelegeam fluturasu meu de salariu laughing
Otherwise salariile personalului medical de la stat s-au marit din 2018winking

| Simpatic a răspuns (pentru alina2k18):

Nu ma ocup cu contabilitatea happy
vreau doar sa vad si eu cat castiga medici si asistentele din Romanica, cei care lucreaza la stat si nu fac nimic, prind 1 perfuzie si prescriu 2 pastile
De asta am si spus ca sunt medici mai prost platiti decat cei de sus, la care se duce omul rupt in 2 si iese intreg dupa operatie
Vreau sa inteleg ce e cu tara asta de 2 bani si de ce unii castiga mult dar fac putin
Pe de alta parte ma interseaza salariile asistentelor din acest tabel pentru ca am cu ce compara, cu asistente din alte spitale
E pura curiozitate
Daca lasam si lumea sa vada si sa inteleaga, cu atat mai bine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sporurile fiind brute presupun ca si salariul de baza e brut.
Salariul net e cam 50 % din ala brut.
Cauta calculator salarii pe net si vezi raportul brut/ net si de acolo extrapolezi.
Dar nu stiu cum e la medici, poate au conditii speciale de impozitare asigurari de sanatate etc.

Daca nu poti afla asta fa doua calcule cu salariul maxim si cel minim, rezultate din faptul ca presupui salarii nete sau brute, daca vrei sa compari salarille intre angajati