| Girly97 a întrebat:

Am o cunostiinta care a primit poprire pe salariu in urma unei datorii neachitate. Astazi a primit mesaj ca i s-a achitat toata datoria respectiva desi in aceasta luna la salariu trebuia sa i se mai popreasca ultima oara o suma de bani pentru achitarea cheltuielilor de judecata. Daca institutia de credit a decis sa este inchis creditul ce se intampla cu poprirea?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu: daca nu are alte datorii pentru care sa se fi infiintat poprirea aceasta inceteaza. Executorul judecatoresc, care a infiintat poprirea, trebuie sa comunice angajatorului ca poprirea inceteaza deoarece datoria a fost achitata.

| Girly97 explică (pentru Ioandelasal):

Nu mai are practic datorii dar a mai rămas o mică sumă reprezentând cheltuieli de judecată.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Girly97):

Poate pentru aia o sa fie poprit separat sau o poate plati din timp.

| Girly97 explică (pentru GabiDumitrescu):

Deci nu ar fi urgent și este corect să se oprească?

| laSoledad a răspuns (pentru Girly97):

Poprirea pe salariu este pentru plata datoriilor. Cred ca persoana respectiva trebuie sa faca ea insasi plata cheltuielilor de judecata. Nu cred ca ii vor fi poprite de la sine. Poprirea se face pentru o datorie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Girly97):

Daca s-a achitat, normal ca se ridica. Daca ai datorii mai ales la buget, se pune poprirea automat si zboara banii fara sa te intrebe careva de sanatate.winking

| Ioandelasal a răspuns (pentru Girly97):

Sa ia legatura cu executorul judecatoresc si sa vada daca mai are ceva de platit, poate nu a socotit el bine. Si poate plati direct executorului, daca mai trebuie sa plateasca.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Daca institutia de credit a decis sa este inchis creditul ce se intampla cu poprirea?
Instituția de credit va transmite asta că această poprire să fie ridicată. Ei nu au voie să ia sau să rețină mai mulți bani.

| laSoledad a răspuns (pentru sadrian46):

Stiu un caz in care un rau platnic trebuia sa vireze in contul bancii niste dobanzi penalizatoare. Nu cu poprire, el singur trebuia sa le vireze. Si vireaza omul tot 300, tot 300, banca nemaianuntandu-l deloc. Dupa vreo 3 ani, il suna cineva de la banca sa-i spuna ca are restante de plata. Omul ramane mirat, el crede ca a platit. Tipa de la banca, fiind si mai noua si dorind sa se umfle in pene, decide sa-l dea direct in judecata. Vine omul la banca frumos, se plange unui alt analist si-i spune ca el platit dobanzile. Numai dupa aceea s-a aflat ca el platea in continuu dobanzile la valoarea lor de penalizare, banca neanuntandu-l ca perioada de penalizare se incheiase demult si ca trebuia sa vireze alta suma de bani pentru dobanda normala, care probabil crescuse de atunci. Situatia asta a iscat multe neintelegeri intre cei din banca si tipa aia care a decis sa-l dea in judecata pe om, iar celalalt analist la care a venit sa se planga omul, l-a sfatuit clar sa-si caute un avocat si sa dea banca in judecata. Si din cate preconizam, o sa castige omul.

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să înceteze dacă nu mai are nici o datorie.