| DMV a întrebat:

Am o idee pe care vreau s-o vand. E vorba despre o idee pentru o reclama, care s-ar potrivi perfect unei companii de telefoane. Cat ar trebui sa cer pe ea si cum s-o vand, astfel incat sa scot un castig cat mai mare si sa ma asigur ca nu-mi va fi furata/plagiata?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dmv-hai sa ne intelegem. tu ai o reclama de vanzare, nu ai o inventie, nu? daca este asa, trebuie sa mergi la orda, nu la osim.sunt doua institutii diferite.prima este in domeniul audiovizualului, iar a doua este in domeniul tehnologiei.este ca si cum ai avea o melodie si vrei sa obtii drepturile de autor la ea.ai aici pagina respectivei organizatii:
http://www.orda.ro/
oricum, tu trebuie sa obtii drepturi de autor la acea reclama, astfel risti sa ti-o fure cineva, si nu vei avea nici o dovada ca este a ta.

7 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

In primul rand nu prezinti ideea decat dupa ce inchei un act de confidentialitate legal cu cei cu care vrei sa faci afacerea iar apoi ca bani... intreba la o firma de publicitate.

| DMV explică:

Update: Am vorbit cu o prietena care e avocat cum a zis Mioara, dar nu prea a putut sa ma ajute. Mi-a spus acelasi lucru ca si eu_o_mare_enigma, m-a trimis la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), le-am dat un telefon si am aflat ca ma costa 150 de lei sa-mi protejez ideea pentru 5 ani. Ajung maine in Bucuresti si fac documentele necesare pentru OSIM si ma pregatesc de vanzare. Acum mai am problema cui o vand si cum o vand? Unei agentii de publicitate sau companiei? Prezentata intr-un pps sau o incercare de filmare?
Am mai cautat detalii despre actul de confidentialitate cum a zis daniela, si am aflat ca e doar o clauza la un contract.

| DMV explică:

Multumesc eu_o_mare_enigma, nu stiam de ORDA

| mioara a răspuns:

Iati un avocat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa o inregistrezi, dupa care trimiti cd-uri la toate firmele de publicitate. daca vreuna va avea proasta inspiratie sa o dea pe post fara sa plateasca, norocul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

P.S.referitor la inregistrare, sa nu se inteleaga o inregistrare pe cd, ci la oficiul roman pentru drepturile de autor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar cat priveste vanzarea, singurul mod este de a trimite copii companiilor de publicitate.de acasa, nu va veni nimeni sa ti-o cumpere, trebuie sa o promovezi intr-un fel, sau sa vinzi drepturile de autor.