anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare, daca de exemplu cineva vrea sa cumpere de la tine ceva si tu ii asiguri transportul adica il platesti tu si el refuza coletul si plata, atunci poti primi banii inapoi ce s-a platit pe transport? Fiindca asta am patit eu si am dat 35 de lei pentru livrare, pot sa fac ceva sau stau si ma uit cum am pierdut banii?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Mna, cu oamenii deja sunt satul de ei in general. Ma ocupam intr-un timp cu vanzarile online, mai ales pe OLX vindeam multe produse. Cu firmele de curierat nu am nimic, stiu ce inseamna sa ai angajati, sa intretii acele masini, taxe, cheltuieli de transport etc. Totusi niciodata n-am inteles de ce unii comanda si apoi refuza produsul. Mai am dat eu de unii tot in aceeasi oala ca specimene, daca nu puteau sa obtina de la tine pretul pe care il voiau ei pentru un produs, iti dadeau report la anunt pentru frauda ori spam si OLX iti stergea anuntul. Apoi stateai sa faci sesizare, asteptai sa iti verifice anuntul si sa-l puna inapoi pe site. Mi-a dat unul odata spre exemplu report la un anunt in care aveam un telefon de vanzare la 200 de lei, pentru simplul fapt ca nu am vrut sa-l las la 100 de lei. M-a si injurat la telefon pentru asta rolling on the floor Si asta in care acelasi telefon SH nu il gaseai sub 400 de lei in aceeasi stare ca al meu.

8 răspunsuri:
| Anuket a răspuns:

Păi cum ai acceptat să plătești transportul când nu ți-a dat banii pe produs?

| LovelyWolf a răspuns (pentru Anuket):

Pai asa o spus ca plateste el rambursul si eu platesc expedierea

| siriusblack98 a răspuns (pentru LovelyWolf):

Iar tu n-ar fi trebuit sa accepti. Cand pui un anunt pe OLX sau unde pui tu, specifica faptul ca trimiti prin curier dar cu plata acestuia suportata de catre cumparator. Acum banii dati pe transport sunt pierduti.

| LovelyWolf a răspuns (pentru siriusblack98):

Stii ca chiar daca puneai plata expeditie la cumparator, si nu se prezenta la courier si refuza coletul (sa zicem ca a spus la courier prin telefon ca nu il mai vrea), tot pe tine te taxeaza daca mai vrei coletul inapoi

Dar dar riscul asta oricum ti-l asumi in momentul in care trimti orice fel de colet. Si mai este o chestie, daca alegi sa primesti rambursul inapoi tot prin curier, se mai opreste o taxa de vreo cateva zeci de lei (in functie de suma). Chiar daca te duci tu dupa bani la firma de curierat, tot iti opreste din bani sub motivul ''cheltuieli de contabilitate''.

| LovelyWolf a răspuns (pentru siriusblack98):

Ce trist e cand te gandesti ca sunt oameni de genu, si firmele de curierat iti vor doar bani nu sa iti dea si ajutor pentru situatile de genu.

Mna, cu oamenii deja sunt satul de ei in general. Ma ocupam intr-un timp cu vanzarile online, mai ales pe OLX vindeam multe produse. Cu firmele de curierat nu am nimic, stiu ce inseamna sa ai angajati, sa intretii acele masini, taxe, cheltuieli de transport etc. Totusi niciodata n-am inteles de ce unii comanda si apoi refuza produsul. Mai am dat eu de unii tot in aceeasi oala ca specimene, daca nu puteau sa obtina de la tine pretul pe care il voiau ei pentru un produs, iti dadeau report la anunt pentru frauda ori spam si OLX iti stergea anuntul. Apoi stateai sa faci sesizare, asteptai sa iti verifice anuntul si sa-l puna inapoi pe site. Mi-a dat unul odata spre exemplu report la un anunt in care aveam un telefon de vanzare la 200 de lei, pentru simplul fapt ca nu am vrut sa-l las la 100 de lei. M-a si injurat la telefon pentru asta rolling on the floor Si asta in care acelasi telefon SH nu il gaseai sub 400 de lei in aceeasi stare ca al meu.

| Alinailies a răspuns:

Ai pierdut banii, am patit-o si eu.
A refuzat coletul si am platit transportul tur-retur.
Astia-s oamenii! sad

| gabrielli a răspuns:

Ai pierdut banii. si eu am patit-o si multi altii. eu solicit plata transportului in avans prin paypal, vrea bine, nu vrea nu trimit.