| Miranda27 a întrebat:

Am o intrebare mai mult de... curiozitate happy. Care sunt avantajele si dezavantajele atunci cand cumperi de pe site-uri de pe internet? Si poti plati si in bani CASH? (Nu stiu daca am pus in categoria corecta)

Răspuns Câştigător
| Infraverde a răspuns:

Dezavantajele ar fi că durează câteva zile până să îţi primeşti comanda, există riscul să nici nu o primeşti, în cazul site-urilor mai puţin serioase, nu ai garanţia calităţii, trebuie să plăteşti transportul - prin Poşta Română, se ridică undeva la 9 lei, iar prin curierat rapid, la 15 lei, în reţeaua curierului. Dacă oraşul nu face parte din reţea, eşti taxat cu o anumită sumă pentru fiecare kilometru parcurs, în funcţie de greutatea coletului.
Avantajele sunt că poţi compara preţurile, ai la dispoziţie o gamă largă de produse, beneficiezi de reduceri, totul se face din confortul căminului, comanda îţi vine acasa.
Ai la dispoziţie mai multe modalităţi de plată, PayPal, ramburs (plăteşti cash în momentul în care primeşti coletul), SMS, etc.

2 răspunsuri:
| ImmortalQueen a răspuns:

Buna.
Avantajele sunt ca ai timp sa te uiti, sa cercetezi, sa analizezi si ca iti vine produsul acasa. Poti gasi lucruri pe care in magazine nu le gasesti, nu trebuie sa te deplasezi de la un magazin la altul pentru a gasi ce ai nevoie, exista o gama mare de produse din orice categorie, practic ai optiuni nelimitate.
Dezavantajele ar fi ca in cazul hainelor comandate online exista riscul sa nu nimeresti marimea care ti se potriveste sau la produsele cosmetice marea problema ar fi textura, culoarea sau compatibilitatea cu tenul. Asa daca mergi in farmacii poti folosi produsele pentru testare sau poti cere mici mostre pentru a vedea cum se impaca tenul cu produsul respectiv.
In concluzie, se merita sa comanzi online ceva cu care sa mergi la sigur: un cablu, o husa, un mouse, accesorii, genti (un pic dubitabil si in cazul lor), dvd-uri cu muzica, filme…

| Sweety27 a răspuns:

In legatura cu intreabrea ta, gasesti aici un articol referitor la cumparaturile online: http://bazarulonline.blogspot.
ro/
Sper ca am fost de folos.