Ai putea renunta la suc si la dulciuri, care oricum nu sunt sanatoase si ti-ai reduce considerabil cheltuielile.
Crezi că ai putea supraviețui decent cu mai puțin de 40lei pe zi? Că eu nu cred.
Buna.Eu te sfatuiesc sa iti monitorizezi cheltuielile intr-un document(excel etc.).In felul acesta vezi real cat dai pe dulciuri si chestii care nu sunt necesare.
Stai bine, eu cheltuiesc peste 100 pe zi, și nu pe mâncare cât pe prostii de pe eMAG
Nu cred că omul de bani se plângea.
Omul a expus problema actuală globală.
Dacă vreți să-i spunem așa, noul viciu al noii ere.
Cumpăratul peste măsură.
Chiar dacă tu nici nu ești fan un obiect sau lucru anume, însă ajungi în acel magazin să cumperi acel rahat, doar pentru că ai bani, și trebuie să iei acel bullshit cu orice preț.
Eu cunosc cel mai bine acest fenomen, deoarece mă lovesc de el cel mai aprig.
Cumpăratul compulsiv și mâncatul compulsiv.
Și nu știu dacă băiatul în cauză, se confruntă și el cu acest feeling, dar pe mine una mă bate crunt.
O să explic aici cum se manifestă. Am anxietate socială și când ies pe drum să fac o plimbare sau fără scop, aleg cele mai solitare zone, să nu cumva să dau de un om pe drum, iar dacă n-am bani lângă mine și cumpărături în mâini, mă simt ca cea mai deplorabilă și nasoală persoană. Parcă toți ceilalți au ceva bun, numai eu sunt hidoasa și creatura naturii ce n-ar fi trebuit să iasă din casă și să se nască.
Insă când dau iama la magazin, că e mâncare, că sunt haine, cărți sau orice obiect minuscul pentru casă sau pentru mine, viața mea prind3 culoare, merg cu umerii drepți pe stradă, sigură de mine, dacă mai și car bagaj, uit de anxietatea mea, aproape că nu aș evita mulțimea deoarece în ziua aia pot să strig "Uite, fraierilor, azi am bani și sunt fericită și mi-am cumpărat chestii."
Cam așa se manifestă rahatul ăsta asupra mea. Nu știu cum se manifestă asupra băiatului, dar recunosc de la o poștă tiparul noului viciu, al noii ere, al oamenilor cărora, cumpărăturile și banii îi liniștesc, îi sedează.
Gateste acasa chestii usoare gen: ciorbe, paste, fripturi, etc. si limiteaza-te la snacks-uri si pofte doar in weekend.
Asta este noua eră.
Chiar recent s-a prezentat o știre la tv despre exact aceeași temă.
Au declarat unii oameni că au folosit pana si carduri de credit doar pentru o țoală în plus.
Alții au spus că și-au luat haine și dețin haine în șifonier pe care nu au pus mâna vreodată.
De exact aceeași problemă mă lovesc și eu și încă juma de Mapamond. Iar cealaltă jumate face foamea.
Cam asta a ajuns lumea liberalistă.
Unii fac abuz de orice, de cumpărături alții mor de foame și de frig, n-au bani nici de săpun și trăiesc în condiții insalubre.
Ca și sfat, îți pot spune să iei o mică pauză de respirat atunci când dai frâu liber primului impuls de amerge să cumperi ceva.
Vizualizează de ce vrei să mergi acolo, de ce vrei să iei aia? Ce stă ascuns de fapt în spatele acelui impuls "de a cumpăra?"
Iommix întreabă: