| mariazet45 a întrebat:

Am primit mai devreme un imei de la raffesisen bankprin care imi zicea; verificare si confirmare ce sumarizeaza detaliile tranzactiei; operatiune transmisa electronic. Da apoi un nr de cont al beneficiarului, pentru incarcare cont, ordin de plata 2. Si ma anunta ca pentru tranzactii in viitor sa asigur ca sunt fonduri suficiente pentru tranzactie. Sincer va rog sa ma ajutati ca eu nu inteleg nimic, nu am cont deschis pe numele meu la raiffeisensi nu am autorizat nici o tranzactie. Ce trebuia sa fac sa clarific acest lucru? Ce inseamna verificare si confirmare ce sumarizeaza detaliile tranzactiei?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu da link, nu baga nici o parola, nici un numar de cont. E o tentativa de phishing, incearca sa te convinga sa le dai contul si parola sa-ti fure banii daca ai cont. Eu primesc zeci pe zi. Marcheaza-le spam si anunta banca. Si nu le mai deschide.

10 răspunsuri:
Janina
| Janina a răspuns:

Am primit si eu din asta si nu stiu ce draq e.

cristian
| cristian a răspuns:

Cel mai simplu mergi la o reprezentanta Raiffeisen si ceri lamuriri.

| gabrielutzu a răspuns:

Si eu am primit de n ori chestia asta este o tentativa de pishing, mai pe romaneste incearca sa se p. e pe tine in sensul ca sa te prosteasca sa le dai nr de cont(asta daca ai asa ceva la R. B.
Sfat:nu dati NICI O DATA PERSONALA CU PRIVIRE LA VREUN CONT BANCAR NICI DE LA CEL DE SALAR sau ceva de tel fix sau mobil altfel dati de drak ramaneti fara bani si cu facturi la tel si mobil cat casa.

| vololo a răspuns:

Eu am aproape 2 luni de cind primesc tot felul de emailu de la ei cont la ei nu am...nu da nici o informatie stergele din start. ignorale. e furt de informatie...

eileen
| eileen a răspuns:

Le primesc frecvent, sunt absolut hidoase, nu le mai sufar, le-am tot dat spam dar nu intra acolo, tot in inbox vin. I-as da in judecata dar nu stiu pe cine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intra pe pag. oferita de linkul de mai jos., alege o varianta de comunicare care iti convine (tel., e-mail) si formuleaza o sesizare/reclamatie referitoare la tentativa sau tentativele de frauda electronica solicitand in mod expres un raspuns in termenul prevazut de lege! consider ca este inacceptabil sa adopti o atitudine pasiva. platim cu totii taxe si impozite., motiv pentru care suntem indreptatiti prin lege sa cerem institutiilor abilitate sa-si puna angajatii la treaba... daca nu procedam astfel o sa traim tot mai rau si o sa murim ca niste prosti. delasarea este mama prostiei si a mizeriei umane(la figurat vorbind. dar mai ales la propriu)
http://www.politiaromana.ro/directia_investigare_fraude.htm
iata o constatare statistica -fara pretentii de generalizare- asupra careia cred, totusi, ca ar fi bine sa reflectam cu gandul la viitor :
in momentul cand scriu aceste randuri exista, deja postate 6 raspunsuri la intrebarea ta.
un nr. de 5 rasp. din 6, adica 83, 34%, denota pasivitate. chiar daca. doi repondenti dintre cei 5 vor fi tentati sa riposteze. spunand ca au oferit si solutia cu. informarea bancii. adica "o frectie la un picior de lemn".
Nu critic al 6-lea rasp. pentru.ca, in mod natural, exista intotdeauna si un procent de pers. nestiutoare. Pe mine ma ingrijoreaza procentul mare al celor pasive!

daniela
| daniela a răspuns:

Nu da link, nu da nicio parola. Am primit si eu desi nu am niciun amestec cu Raiffeisen bank (cont ). Anunta imediat banca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt. moiadaniela : cred ca "atentionarea" ta s-a referit la linkul oferit de mine. te rog sa confirmi/infirmi ca sa stiu si eu, in cazul ca. ma-ntreaba cineva la vreo conferinta., daca-s prost sau escroc. Dk tot te-ai indurat sa dai sfatul cu. anuntatul bancii, puteai macar sa precizezi la care banca te-ai referit. la cea din Cismigiu, din Herestrau sau. la cea din gradina botanica.
Facand abstractie de. "tonul" meu. dk esti, cat de cat, animata de ceeaca inseamna sigla TPU, atunci pot sa dorm fara griji. tu ti-ai indeplinit misiunea asumata de membru al acestui sait. ai dat deja click chiar pe linkul indicat de mine si ai pus in miscare "masinaria" pentru identificarea si pedepsirea. "escrocului" ironic.
Aaaa., ce bine ca m-ai "starnit"! profit de acest prilej ca sa pun o intrebare adresata tuturor. :
Considerati ca imnul national al Romaniei contine sau nu vreun paradox? rog repondentii cu "NU" sa se limiteze la aceasta negatie( sincer, nu doresc sa le rapesc timpul.) iar pe cei cu "DA" sa detalieze. As mai avea o rugaminte., dk vreunul dintre cei care vor raspunde intrebarii mele se afla in "top10", atunci sa indice locul pe care il ocupa in momentul postarii.
Va multumesc tuturor pentru atentie si va doresc "Paste Fericit" alaturi de cei ce vi-s dragi!

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Subscriu la pozitia lui miletyn. Este o atitudine foarte corecta.

| dragosh1gdi a răspuns:

Draga maria, nu iti pierde timpul cu investigatorii de fraude, agentii din politia romana sunt jalnic de prost pregatitzi (spun asta pentru ca lucrez cu ei in mod direct), ci doar bifeaza orice mesaj de genul asta si da "Delete" cu incredere. in general, este indicat ca orice mesaj nesolicitat sau primit de la o adresa necunoscuta sa fie sters direct. lasa curiozitatea undeva departe, in cazurile astea nu iti foloseste la nimic happy banca poate investiga tot ce tine de continutul acestor mesaje si poate incerca sa depisteze expeditorul (trimite-le un print screen sau o copie a mesajului la adresele de la "Contact"), insa programele care ofera ip-uri dinamice sau router-ele functioneaza tare bine zilele astea, asa ca e mai greu de aflat sursa. sterge cu incredere, nu pierzi nimic importantwinking