| Iliescovici a întrebat:

Am pus ceva la vanzare pe olx si am fost abordat pe whatsapp de un cumparator, cum ca as fi primit un link de la olx, ca sa confirm primirea fondurilor. Mi s-a solicitat mailul, l-am completat in popupul respectiv, dupa care inca un link prin care mi se cerea sa completez datele cardului. Le-am completat, dupa care a parut ca proceseaza tranzactia. In acelasi timp, in partea din dreapta jos a ecranului, mi-a aparut un mesaj de la help center, ca trebuie sa am minim 750 lei pe card. Pe care evident ca nu ii aveam, fiind un card pe care transfer, doar cand cumpar ceva de pe net. A fost o tentativa de frauda, furt de date sau ce?
Va multumesc

4 răspunsuri:
| G777 a răspuns:

Clar ca e tentativa de frauda, daca tu nici acum nu ți ai dat seama și pui întrebarea asta ești o victima sigură și în viitor.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta este frauda!
Este clar ca ai completata ceea ce hackerul ti-a trimsi, nu ce trebuia, odata ce aia ti-au si fverificat acrdul incercand sa-ti traga probabil o suma mai mare.
Nu am sa inteleg niciodata, de ce ai raspusn pe what'sapp?
De ce accepti plata bancara si le dai datele tale bancare?
De ce nu-i pui s aplateasca ramburs, atunci cand primesc pachetul?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Olx afiseaza frecvent avertizari: "Pastreaza conversatia doar in mesageria oficiala OLX." chiar in partea de sus a ecranului. Nu ai cum sa le ratezi!
https://ajutor.olx.ro/......hishing-V7

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai avut noroc chior ca aveai cardul gol.
Te furau aia de toti banii.
Acum mergi frumos la Politie si depune plangere.
Fa capturi de ecran cu conversatia.
Daca nu depui plangere, vor pacali si pe altii.