| mgtow a întrebat:

Am sanse sa fiu admis in programul prima casa muncind in strainatate? Am un venit lunar de 2500 GBP contract nedeterminat varsta 27 de ani. Am gasit o zona rezidentiala aproape de mall in Brasov cu 60.000€ 2 camere si daca aleg garaj pun exemplu maxim sa fie 70.000€ in total. 10.000 GBP o sa am cand vin acasa. In caz ca nu merge prima casa banca imi acorda credit?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Nu stiu sa îți spun de condiții, ce înseamnă rezident si unde trebuie sa stai. Banca îți poate detalia. Da, emai sigur un salariu bun, doar ca in tara emai ușor pentru banca sa îți puna o poprire, in caz ca nu plătești.

Daca plătești mai mult an de an, normal ca dobânda scade. Dar nu la zero, daca plătești in 5 ani, vei plati dobândă doar pe 5 ani. Si nu e chiar neglijabila.
Prima casa e foarte bun, ai dobândă mai mica, nu e nici o teapa. Dar multe bănci oferă ipotecare la dobânzi foarte apropiate, inclusiv ING. Ipotecarul e mai simplu de obținut si condițiile sunt mult mai lejere.

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Acu vreun an cautam pentru un prieten. BRD, Banca Transilvania, CEC, Unicredit si Banca Feroviara acceptau venituri din străinătate, nu stiu daca si pentru prima casa, dar sigur pentru ipotecar.

| mgtow explică (pentru regis):

Daca am 10% din valoarea locuientei e bine? Am cont bancar la BT care din ele e cea mai buna? BT nu imi inspira incredere.

| regis a răspuns (pentru mgtow):

Nu cunosc condițiile, ma interesasem doar care sunt bancile, pentru un prieten a cărui sotie lucra afara. Din cele enumerate eu am lucrat doar cu BRD si cu CEC.
BRD nu îmi place deloc, fiind foarte rigizi si birocratici, in schimb cu CEC-ul eu m-am inteles bine, desi ma temeam ca sunt prea comuniști. As puncta ca sunt foarte serioși, fara tertipuri si clauze ascunse.
Cu restul nu stiu, nu am colaborat si nu cunosc.

| mgtow explică (pentru regis):

Cei de la ING zic sa fiu rezident in RO si cetatenie romana, rezident ce vrea sa zica sa am adresa stabila in tara sau sa stau in tara? Ar fi iesit din comun daca stau in alta tara si castig mai bine ar trebui sa le convina pentru ca am un venit stabil nu o mizerie de salariu din tara.

Referitor la prima casa de ex ma bag la o rata de 20 sau 25 de ani, daca in fiecare an platesc avans mare sa scap mai repede scade si dobanda? Sau ramane la fel? E mai bun creditul ipotecar sau prima casa e o teapa inventata de guvern sa fure bani de la oameni? Pretul apartamentului sa zicem e de 60 000 eur dar eu in fiecare an platesc 12000 eur scap in 5 ani daca dobanda scade sau nu? Multam.

| regis a răspuns (pentru mgtow):

Nu stiu sa îți spun de condiții, ce înseamnă rezident si unde trebuie sa stai. Banca îți poate detalia. Da, emai sigur un salariu bun, doar ca in tara emai ușor pentru banca sa îți puna o poprire, in caz ca nu plătești.

Daca plătești mai mult an de an, normal ca dobânda scade. Dar nu la zero, daca plătești in 5 ani, vei plati dobândă doar pe 5 ani. Si nu e chiar neglijabila.
Prima casa e foarte bun, ai dobândă mai mica, nu e nici o teapa. Dar multe bănci oferă ipotecare la dobânzi foarte apropiate, inclusiv ING. Ipotecarul e mai simplu de obținut si condițiile sunt mult mai lejere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa te muti in Avantgarden Coresi, Avantgarden Tractoru sau Isaran. Cred ca vom fi vecini de cartier. laughing

| mgtow explică (pentru anonim_4396):

Calumea, tu unde lucrezi? In ce tara esti plecat? Oricum apartamentu va fi gol si poate ma intorc la 50 55 de ani in tara. Daca nu ma satur de britanici

| RAY a răspuns (pentru mgtow):

Http://www.finantare.ro/......atate.html

In linii mari, conditiile pe care acestia trebuie sa le indeplineasca sunt:

vechime de cel putin 1 an in tara respectiva;
contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata sau, in caz contrar, cel putin 2 contracte succesive, fara intrerupere, la angajatorul din strainatate;
ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unei terte persoane pe teritoriul Romaniei;
constituirea unui depozit colateral;
existenta unuia sau mai multor codebitori care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei.

| Adi88 a răspuns:

Nu se poate trebuie sa muncesti in Romania