| username2468 a întrebat:

Am și eu o întrebare pentru un anumit patron ce deține o firmă de transporturi persoane.
Să zicem că un angajat de-al lui care transportă persoane, la sfârșitul programului său ce face cu banii care să zic așa că i-a strâns de la persoane pentru a duce oamenii la destinație, îi predă patronului? Dacă da, patronul ce face cu ei, pe ce îi cheltuie și el mai departe?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Toate incasarile constituie venituri si din acesta patronul achita toate cheltuielile firmei - masini, combustibil, eventuale reparatii la masini, salariile angajatilor, taxe si impozite, etc si ar trebui sa-i ramana un profit net care constituie castigul sau.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In mod normal cel care face transport pentru angajatii patronului nu strange bani. Inseamna ca transportul este gratuit. Daca transportul (prin contract) nu este gratuit banii se predau la casierie zilnic, dupa efectuarea cursei, in baza soldului din casa de marcat sau a numarararii biletelor impartite calatorilor. Exemplu: ai dat 10 bilete a 5 Lei si 20 bilete a 3 Lei. Seara trebuie sa decontezi 110 lei. Daca nu au casier la acea ora trebuie depusi cel tarziu in dimineata zilei urmatoare. Biletele se dau, sa zicem, 100. Cand ai terminat cotorul se face socoteala cat ar fi trebuit sa incasezi si cat ai predat.

| Violleta2022 a răspuns:

Plateste banca, pentru masinile cumparate in rate, plateste salariile soferilor, plateste combustibilul, plateste asigurarile de transport, samd.
In primii ani, nu-i intra nimic patronului in buzunar, ca biletele sunt cativa lei, pe cand cumpararea unor masini, sunt cateva milioane de lei.