| karma123 a întrebat:

Am un card BT, de ce mi se ia în fiecare lună o taxa de 5 lei? Celorlalți prieteni ai mei nu li se ia de pe card 5 lei, ce as putea face pentru a stopa asta?

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta poti afla numai daca mergi la banca si intrebi acolo, fiindca noi nu putem ghicii cine iti ia banii din cont si de ce.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Așa e la BT... Ei iau intotdeauna comision la fiecare intrare a banilor in cont. Chiar si dacă e vorba de o sumă infimă. Deci, dacă in cont iti intra bani de 4 ori pe lună, atunci 20 de lei vor rămâne băncii.
La ING e mult mai OK, din toate punctele de vedere. La ei nu se procedează așa...
Si tu ai o singură solutie. Schimbă banca.

| Yuoia a răspuns (pentru floresdemayo):

Va aud pe toti spunand ca ING nu ia comisioane. Si atunci, din ce traieste? Ca are cheltuieli.

| goguPatent a răspuns (pentru Yuoia):

Din dobanzi la credite, din investitiile pe care le fac cu economiile tale, din schimbul valutar si din restul de comisione pe care le aplica la diverse tranzactii. Nu traiesc bancile din cei 5 lei pentru adminstrarea cardului stai tu linistit

| danuker a răspuns (pentru Yuoia):

Poate că din investițiile făcute cu banii depuși. Cum ar trebui să facă orice bancă.

| LoveSleep a răspuns (pentru Yuoia):

Ei iti iau banii pe care tu ii pui in depozite si conturi de economii, ii investesc unde fac un randament de peste 5% in general si tie iti dau 0.2% sau cat o mai fi dobanda pe care ti-o da banca.

Suna ca un scam? Chiar e.

| Yuoia a răspuns (pentru danuker):

"Investitiile" Bancilor sunt creditele pe care le dau. La persoane juridice sau fizice.

| relian a răspuns:

Intreaba pe aia la banca de ce tie ti se ia si altora nu.Ar putea sa fie ceva chestie cit tragi cu cardul, adica, sa nu ti se ia nimic, trebuie sa tragi cu cardul o anume suma, adica sa faci cumparaturi de o anume suma.
Daca nu, atunci iti ia aia ce spui tu.Asta e doara asa un exemplu, cel mai indicat este sa intrebi pe aia la banca si ei o sa te lamureasca bustean laughing
Sint banci care te taxeaza pentru intretinerea contului indiferernt cit folosesti cardul.
Dar fiecare banca are taxele lor, metodele lor, cum am zis intreaba direct la sursa

| gabicoo a răspuns:

E comisionul de administrare al contului! La toate băncile există!

| Sn4k3 a răspuns:

Ai un serviciu activat (sms alert/internet banking/mobile banking)

| karma123 explică (pentru Sn4k3):

Și nu le pot opri?

| Sn4k3 a răspuns (pentru karma123):

Ba da. Ii poti suna sau te poti duce la banca si le ceri sa ti le dezactiveze.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Uita-te pe extrasul de cont si vezi pentru ce serviciu ti se retrag acei bani.

| Brizbriz a răspuns:

Nu stiu BT
eu la ING am prins cont cu aproape tot gratis, care acum nu mai e

totusi, nu stiu ce varsta ai tu, dar la BT e foarte probabil ca prietenii tai au cont de elev/student si tu nu

deci, te sfatuiesc sa te duci si sa incerci sa iti schimbi tipul de serviciu, sau sa iti iei catrafusele si sa te duci la alta banca, am auzit ca insasi marele si tarele in materie de printre cele mai scumpe banci din Romania: Raiffeisen si totusi are banking gratuit pentru elevi si studenti

| karma123 explică (pentru Brizbriz):

Sunt elev si eu

| Brizbriz a răspuns (pentru karma123):

Clar atunci, cand ti-ai facut contul, JIGODIA care ti l-a facut avea prea multa lene sa se complice cu, cont de elev, du-te si schimba-l cum ti-am zis

| Anonimul151 a răspuns:

E comisionul de administrare al contului. Sau ai activat, din aplicația băncii, un serviciu. Pentru mai multe detalii, trebuie să suni la bancă și îți vor zice. Sau poți merge la o bancă fizică ( sucursală ) a băncii la care ești. Dacă ai activat, din greseala un serviciu, le poți solicita celor de la bancă să îl oprească. Dacă e comisionul de administrare al contului, nu ai ce face.

| trophin a răspuns:

E întreținerea cardului. Nu știu dacă e 5 lei...