Art.1576 Cod civil contine definitia imprumutului, astfel ca asta nu inseamna nimic. Daca nu este o IFN ori banca atunci, prin dobanda de 20% pe an, se incalca prevederile OG nr.9/2000, privind nivelul dobanzii legale, art.5, potrivit carora "In raporturile civile dobanda nu poate depasi dobanda legala cu mai mult de 50% pe an." In prezent dobanda legala este de 6, 25% pe an astfel ca, in mod legal, se poate percepe doar o dobanda de 9, 375% pe an. Asa fiind inscrierea in contract a unei dobanzi mai mari este nula de drept, potrivit art.9 din actul normativ amintit.
Fata de aceste prevederi legale se poate spune ca respectivii sunt camatari. Numai bine!
Eram curioasa doar si tot din curiozitate am dat un telefon sa vad ce fel de persoana imi raspunde. abia acum am vazut raspunsurile voastre si da cred si eu ca sunt niste excroci. asa ca feritiva de asa ceva si merci mult de raspunsuri
E vreun excroc.te pune sa trimiti cei 60 euro si pe urma dispare ca magarul in ceata.
Nu... eu m-am dat la telefon ca o persona interesata de un imprumut si mi-a zis sa trimit 400 roni (drumul+contractu la notar) ca altfel nu are nici o garantie e de ajuns sa ii auzi cum vorbesc ca sa iti dai seama ca sunt niste excroci