| Gass93sv a întrebat:

Ar merge o afacere cu produse de patiserie? as putea sa o deschid intr-o zona foarte circulata cu un asa zis vad comercial prin zona trec si 8 000 de oameni pe zi. Pana la urma daca stai sa te gandesti sa prepari produsele nu e chiar asa scump niste faina umplutura aici bat eu, ma gandesc ca la o vanzare de 200 de ron pe zi dupa ce imi platesc taxele ajung sa raman lejer cu 140 de ron. Vreau ceva familiar si nu stiu daca sa incep voi ce ati face?

Răspuns Câştigător
| 2Low a răspuns:

Depinde de buzunarul si stomacul acelor 8000 de oameni big grin
Ideea nu e rea, dar iti dai seama ca la inceput o sa fie foarte greu pana iti faci clientela.Si depinde si daca o sa ai concurenta, alte magazine de genul tau prin zona.Iti dai seama ca nu poti sa mergi constant cu o suma de bani castigata zilnic.

Răspuns utilizator avertizat
| 2Low a răspuns (pentru Gass93sv):

Ingredientele nu sunt scumpe, un automat de cafea sh ajunge la 2.000 Ron 2.500 cam asa.Depinde si cat de zgarcit o sa fii ce gramaj o sa pui laughing paharul plin sau faci ca la Rompetrol doar pe jumatate.Cu automatul de cafea cred ca iti scoti investitia in 3-4 luni (cu noroc). Acum cu apa si curentul nu o sa fie probleme aparatul ala consuma putin curent nu te rupe.Cel de la Dallmayr e foarte bun.

| 2Low a răspuns (pentru Gass93sv):

3-4 pacanele laughing si iti scoti investitia garantat + profit
Nu le cumperi, le inchiriezi de la Metropolis.

9 răspunsuri:
| HDR10 a răspuns:

E o afacere buna, cunosc pe cineva care si-a deschis in urma cu cativa ani si a scos profit bun! Inca mai are afacerea
Bafta

| Rapidistu47 a răspuns:

Pai sa spunem ca din cei 8000 de oameni, aproximatic 2000 trec pe acolo de 2 sau 3 ori, iar restul (sa spunem 1000) nu sunt interesati, tot vei scoate ceva bani.
Acum depinde si de preturile pe care le ai le pui produselor. Stii expresia aia: "Domnu, domnu, dincolo era mai ieftin".
Ei bine tocmai asta trebuie sa faci si tu, sa ii faci invidiosi pe ceilalti vanzatori cu preturile tale rezonabile (atat pentru vanzator cat si pentru cumparator), dar totusi sa nu lesi niste preturi gen 2 lei un tort. (am dat dor un exemplu happy ).
Insa poti sa faci si reduceri o data pe saptamani sau la tot 2 saptamani (gen Black Friday.)
Iti va trebuii si un slogan, si un nume misto (crede-ma. Cateodata numele si sloganul fac diferenta intre o firma de nota 10 si una de nota 8) (bine acum vei putea spune ca intre nota 10 si nota 8 nu e mare diferenta, insa un restaurant de nota 10 are mai multi clienti decat unul de nota 8. )
Acum scuza-ma daca am facut ceva greseli de ortografie sau in exprimare, dar m-am grabit.
TOATE CELE BUNE, SI SPER SA ITI MEARGA BINE CU AFACEREA DE PATISERIE. SUCCES!

| roxyme a răspuns:

Ar merge