| ionell_3531 a întrebat:

As dori ajutorul in urmatoarea problema. In anul 2006 tata a contractat un imprumut in valoare de 7000 ron de la banca raiffeisen cogarant fiind mama mea. Din pacate mama a decedat in ianuarie 2007 iar tata in mai 2008. Dupa moartea tatei am fost la banca unde mi s-a spus ca tata nu a fost asigurat pentru imprumut si mi sa cerut sa aduc o copie dupa certificatul de deces.Scadenta imprumutului era in mai 2010 ultima rata platita de tatal meu a fost in februarie 2008. Din cauza altor datorii ale mele personale cat si ale parintilor in iulie 2008 am facut succesiunea apartamentului propietate a parintilor si in care am locuit si eu, fiind singurul lor copil.Cu banii rezultati din vanzare mi am cumparat un alt apartament mai ieftin platind si datoriile pe care le aveam. In ianuarie 2009 am fost la banca raiffeisen unde mi s-a spus ca sunt de plata 6000 ron si ca pot da un avans de 2000 ron restul sa i platesc cand pot si cum pot.Nemai avand suficenti bani nu am mai platit nimic si de atunci nici n am mai trecut pe la banca. As dori sa stiu daca banca ma poate obliga sa platesc datoria parintilor, actualul apartament fiind trecut pe numele meu.Va multumesc.

6 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Din nefericire da.Esti mostenitorul lor direct si preiei creantele lor. Pune intrebarea unui avocat online ca sa te lamureasca pe deplin.Cauta pe google, ca sunt multi!

| EUSIATIT a răspuns:

Cam mult ai lasat pb nerez /trebuia sa te duci atunci la banca. acum pe linga datorie s au adunat si penalitati. si a ajuns suma mai mare aproape inca o data. Consulta un avocat siu vezi ce te invata sa faci. normal era ca banca sa te absolve de datorie dupa moartea lor. dar au trecut 2 ani. cam mult totusi vezi poate gasesti o solutie. si nu mai amina sa nu ramii fara casa. Bafta

| cristim24 a răspuns:

De platit vei plati, dar unei firme de recuperare-bancile vand creantele catre firme recuperatoare. Intrebare: creditul este garantat cu apartamentul tau sau nu are garantie imobiliara? daca nu este ipotecat in favoarea bancii mai poti sta linistit, dar o suma mare de datorat aduce implicit, intr-un final, o executare silita. A ce? A BUNURILOR PE CARE LE AI. Oricum, vei plati acum sau mai tarziu, trebuie doar sa stii ce suma a vandut banca firmei de recuperare (de la banca afli suma finala). Cand vei plati e treaba ta, daca esti tare pe pozitie. In plus (fata de suma pe care o vei afla de la banca) este posibil sa platesti comisionul firmei de recuperare. Naspa este ca nu vei mai putea sa-ti iei nici un credit de la nici o banca pentru ca vei figura in Biroul de Credite (daca nu cumva figurezi deja) timp de 7 ani de la recuperarea sumei de catre banca. Bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un raspuns mai clar si pe romaneste, fara link-uri...
Cind ati acceptat mostenirea, prin succesiune, ati acceptat si ce AVEAU parintii dar si ce DATORAU!
In situatia asta, bancile va pot urmari pentru datoriile lor, deci trebuie sa platiti.
Daca spuneti ca deja a trecut mai mult de un an, eu va sfatuiesc sa treceti pe la banca deoarece este posibil sa se fi demarat actiuni impotriva dvs si sa nu stiti, sa nu fi ajuns la dvs instintarile. S-au mai intimplat cazuri.
Ar trebui sa va interesati urgent deoarece aveti toate sansele sa ramineti fara casa... iar datoria CRESTE...