Eu as planta nuci sau goji,avantajele la nuci sunt,ca pe an doar cateva zile dureaza cultivarea lor,toamna, iar in rest te poti ocupa de alte treburi, nu necesita ingrijire prea multa ca la alte culturi, cererea pe piata este mare, iar pretul fructelor este destul de mare(eu am vandut cu 8 lei/Kg nuci in coaja, iar cu 25 lei/Kg de miez, la export poti lua 8 euro pe Kg in coaja si aproape 20 in miez). Dezavantaje:dureaza cel putin 5 ani pana a scoate productie.La plantatia de goji,este mai complicat,pentru ca le trebuie acordata mai multa atentie(curatare,irigatie,stropiri...), iar fructele produse, am observat ca in romania nu prea sunt cautate, deocamdata, dar vanzatorii de puiet spun ca productia la hectar anuala ajunge la 40.000 de euro, asta dupa 2, 3 ani de la plantatie.Investitia la goji este mai mare decat la nuci, dar profitul se aude a fi extraordinar, trebuie sa te zbati putin sa gasesti pe cineva interesat sa iti cumpere engross.
EU iti zic cum face unchiu meu dar 2ha de teren e putin. Trebuie sa faci contract la o firma si iti zic cei dacolo
totElodia întreabă: