Sincer, francizele au devenit niste escrocherii, care vand o franciza unuia, preturile sunt controlate de firma-mama, ala acumuleaza datorii la firma-mama, ala da faliment, pe urma firma-mama revinde franciza foarte ieftin, luand-o de la capat.
D-aia pretul francizei pare foarte atractiv, dar in realitate firma-mama te spoliaza.
Mai pui un zero la cifra aia.cu 30.000 nu faci nimic, cel mult un magazin pe la sat.
Daca as vrea sa mai deschid inca un magazin alimentar, tot nu as alege varianta de franciza. Si la mine au venit astia de LaDoiPasi si mi-au facut multe propuneri de-a lungul timpului dar pur si simplu atunci cand trag linie, eu ies mai prost decat fara franciza. La unele branduri de produse as fi avut interdictie sa le bag in magazin ca nu colaboreaza ei cu aia, la majoritatea aveam pret fix stabilit de ei la care mie ori nu imi ramanea nimic, ori era foarte scump si lumea s-ar fi dus la alt magazin, marfa nici nu ti-o aduc ei pe toata macar si mai trebuie sa te mai duci si tu dupa marfa (adica macar nu stii o treaba daca tot ai franciza) + ca te costa sa fii sub "emblema" lor si nu vad rostul. Franciza merita atunci cand ai un magazin foarte mare de tip alimentar iar pe langa tine sunt alte magazine mai mici si vrei sa le falimentezi ca sa vina toata lumea la tine. Atunci da, e ok sa faci un ProfiLoco spre exemplu din magazinul tau. Dar aici vorbim despre o investitie de peste 130k euro.
anonim_4396 întreabă:
RazvanYTB07 întreabă:
tonyc7 întreabă: