| Ferii a întrebat:

As dori sa incep un mic buissnes acasa pe cont propriu, insa inca nu sunt decis ce sa fie.
Imi place sa construiesc deci m-am gandit la ceva tamplar sau sa fac porti din fier. Dati-mi idei si sa nu trebuiasca investitii imense la inceput.

Dau funda si rog seriozitate!

6 răspunsuri:
| SingleForOne a răspuns:

Poți să construiești jucării sau decorațiuni din lemn. Poți folosi scule mici da tăiat lemne/scanduri, bătut cuie, de șlefuit, etc. Dacă ești mai "periculos", creativ, si îndemânatic poți sa sculptezi cu dalta și ciocanul sau chiar cu drujba (chiar sunt video-uri pe YouTube cu un astfel de talent)!
Investiția constă în a cumpăra tipul de lemn potrivit, sculele electrice, non electrice, normale (ciocan, șurubelniță, șuruburi, cuie, riglă, ruletă, etc). Alte investiții ar mai fi de înființarea firmei, de contabilitate, de promovare a firmei, de transport, de a avea propriul site, și altele.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca te simti suficient de priceput, atunci fa amandoua.
Mai ales la inceput, vei avea relativ putine comenzi, deci sa ai suficient venit.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cu portile din fier se castiga bine. In timp te poti extinde si la constructia de hale metalice, scari si alte structuri metalice.
Si din tamplaria din lemn masiv se castiga, dar personal o consider migaloasa si cu o piata destul de restransa.
Am un vecin care traieste din asta, dar e sculptor renumit, lucreaza cu primarii, biserici, restauratori... Nu cred ca e usor sa te ridici din tamplarie, decat daca faci ceva la scara industriala. Lemnul e scump si prost in prezent, nu prea mai e preferat ca material.

| sierra1 a răspuns:

"As dori sa incep un mic buissnes... dati-mi idei"

consilier pe psihologie ar fi ceva ce precis nu să greș. Sunt mulți dezechilibrați in libertate și au nevoie de ajutor

| paul123paul123 a răspuns:

Constructii zidar este f usor

| Violleta2022 a răspuns:

Noi nu putem sa-ti dam tie idei, ca nu te cunoastem si nu avem gabar in ce esti tu profesional bun sau indemanatic.
cere sfatul parintilor tai, vecinilor, rudelor si celor care te cunsoc, nu pe un site unde enu te cunoaste nimeni si nu stie nimeni ce esti capabil sau nu.