| DacicusRex a întrebat:

As vrea ca peste cativa ani sa ma apuc de afacerea cu agricultura.
Cam cât costă un hectar de pământ la tara(teren agricol)?
Cat bani produce un hectar in functie de ce pun pe el(mere, roși, castraveti, nuci, etc.)
Pentru ca sunt un om cult si de la oras nu as vrea sa ma transform în țăran, asa ca uite cum m-am gândit eu:
Iau mai multi tarani(de preferat săraci, amărâti care nu au loc de munca, însă foarte harnici si buni la suflet) carora le spun:"Va dau aceste terenuri pe gratis pe care sa puneti ce vreti voi cu condiția să îmi dați 50% din cat producerii mie."

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca-ti faci o crescatorie de struti, ai mai mare sansa de castig.
Mai faci si 1-2 hectare de culturi pentru hranirea strutilor.
Daca organizezi bine, in 5 ani poti dubla investitia din castigul realizat.

| minrest a răspuns:

Pretul arendei se formeaza pe piata, ca orice alt pret. Iar pretul care s-a format pe piata nu este de 50% din productie. Daca iti da cineva doi litri de lapte pe saptamana pentru un hectar sa fii multumit. Daca e pamant bun si exista asociatie, il bagi in asociatie si iei maxim 600 lei pe an. In felul asta nu iti scoti banii dati pe teren nici in 50 de ani. Dai gratis, contra 50% din productie? Asta e contradictie in termeni. Nu e gratis, e contra 50% din productie.

| xerxes1 a răspuns:

Afacerile acestea au expirat prin 1907.

| anonim_4396 a răspuns (pentru xerxes1):

N-au expirat deloc, inca exista arendasi care castiga mai mult din pamantul oamenilor decat a zis el (le dau jumate din subventia de la APIA pe pamant, iar productia +cealalta jumate le ramane lor.)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om cult, ca tine, care ii mai si corecteaza pe altii scrie 'rosi' in loc de rosii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca are rost sa-ti spun ca un arendas se plangea zilele trecute ca nu mai gaseste oameni care sa lucreze pamantul pe care il are in arenda.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Nu-ți recomand, plus că nu ți-ar da nimeni 50% doar pentru că i-ai lăsat să se folosească de pământ. În nici un caz nu merge ce vrei tu să faci sau să plantezi. În ziua de azi țăranii mai muncesc pământul doar ca să poate ține animale, eventual se alege doar cu mâncarea de la gură.

| DacicusRex explică (pentru 94Lucifer94):

*niciun

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru DacicusRex):

Păi mai bine te faci profesor atunci laughing

| DacicusRex explică (pentru 94Lucifer94):

Unde este punctul la finalul propozitiei? Minus 50 de sutimi.
De ce au folosit,, Păi minus 50 iarăși.
,, Atunci" trebuie pus intre,, bine" si,, te" minus 1 punct.
Minus 30 sutimi pentru exprimare.
Nota finală 7, 70
8 in catalog!
Sa semneze părinții lucrarea!

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru DacicusRex):

Gata, mai bine director decât profesor. Am pus și punct laughing

| tibistf a răspuns:

Infiintezi un partid si dupa ca numai prostii ai in cap