Poti si cu fonduri europene, insa trebuie sa ai un plan de afacere foarte bine facut :http://www.fondurieuropenebrd.ro/
insa eu zic sa te duci direct la ei sa vezi despre ce conditii este vorba!
Pentru lipitori nu da, dar din ce am citit costa 5 lei lipitoarea si en gros 200euro kg care au cirba 500'600lipitori..deci nu iti trebuie investitie mare ca sa te ajute fondurile..mult succes.
Nu se dau fonduri europene pentru crescatorie de lipitori, dar problema cum au zis-o si altii nu e finantarea. La afaceri din astea mai "ciudatele", cum sunt si cele cu melci, struti, scoici, raci, vipere si alte afaceri despre care se crede ca sunt exceptionale, nu prea exista piata de desfacere. Citisem de un taran care s-a apucat de o ferma de struti, pana la urma a ajuns sa isi manance el productia sau de altii care si-au facut ferma de raci si au imputit in cateva lunii toata zona cu miros de cadavru de rac. La genul asta de afaceri cred ca ar trebui sa te gandesti in primul rand daca poti gasi clienti, mai ales ca preturile de care se aude, sunt preturi trecute prin cativa intermediari. Chiar daca ai creste lipitori campioane cu pedigree nu ai vinde ca producator cu 200 de euro/kg. Dar e numai parerea mea, cine stie poate apare o explozie a cererii de lipitori pe piata in urmatorii ani .
invisibleboy întreabă: