Depinde de fiecare. Banii sunt o forma de parghie. Un fel de putere, puterea de a face lucruri bune sau rele cu ei, cel mai important, de a ITI face lucuri bune sau rele cu ei.
exemple:
Daca esti alcoolic si dai banii pe bautura - banii sunt dusmani.
Daca ai o problema cu jocurile pe calculator si-ti cumperi mai multe jocuri - banii sunt dusmani
Daca vrei sa mananci sanatos si-ti permiti mancare de calitate - banii prieteni.
Daca vrei sa ajuti pe cineva (de exemplu sa hranesti de paste o familie nevoiasa) - banii sunt prieteni.
Cum a citat BigV dintr-un autor cunoscut: "absenta banilor este ochiul dracului". Unii oameni au ajuns sa se insoare cu cine are mai multi bani, nu cu cel pe care-i iubesc = lipsa de bani. Jafurile - din cauza lipsei de bani. Revoltele - principala cauza saracia - lipsa de bani.
Personal, banii-mi sunt prieteni. Prieteni care muncesc din greu sa aduca alti prieteni
Banii reprezinta un mijloc de a obtine bunuri sau servicii, atat. Nici prieteni, nici dusmani, doar o unealta. Romanii au scornit o expresie extrem de potrivita, citez: 'Eu fac banii, nu banii ma fac pe mine!' - am incheiat citatul. prea mare importanta se da acestui subiect, de altfel banal. Papucii imi sunt mai prieteni decat banii, deoarece papucii ii port ca sa-mi tina de cald, folosindu-ma de bani ca sa-i obtin. Papucii raman, banii nu. Punkt
Prieteni când îi ai, duşmani când nu îi ai. Duşmani pentru că fug de tine, dar dacă nu eşti răzbunător, îi primeşti când se întorc.
Prieteni pentru ca sti cum se spune... fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur
Intre prieteni si dusmani separat hm?
poate vrei sa spui :
Banii sau prieteni sunt dusmani?
pentru ca dusmani e ca si prieteni
sorin8256 întreabă: