Se numeste dobanda compusa.
20% din 1.000$ nu e la fel cu 20% din 100.000$
Iti e foarte greu sa ajungi de la 1.000 la 100.000 dar mult mai usor sa ajungi de la 100.000 la 1 milion si tot asa.
Simplu si corect! BRAVO!
De Haram vin - De Haram se duc. E o vorba din popor referitoare la banii castigati usor.
Exact asta am vrut să spun și eu, însă nu știu copilașii de unde scot tot felul de citate care mai de care mai aiurea.Eu o știu tot din popor dar sună așa "EASY COME, EASY GO", tot cu referire la $€£
Deci banii care vin greu, se duc greu iar cei care vin usor, se duc tot usor? Dezvolta ideea ca m-ai facut curios.
Eu din asta inteleg ca oamenii care castiga multi bani si,, usor", nu stiu sa-i managerieze si se duc la fel de usor, iar cei care-i castiga greu, au mai mare grija pe ce-i cheltuie. Daca e asa, eu sunt de parere ca intr-un fel ai dreptate, dar eu cred ca mai mult tine de persoana, nu de dificultatea cu care sunt castigati bani. Eu cred ca conteaza si cat de disciplinata e persoana aia si cata educatie financiara are. Stiu ca imi vei spune despre acele persoane care au castigat la loto si au ajuns mult mai falite decat erau inainte. Sa stii ca si aici se aplica ce am zis mai devreme. Conteaza persoana, nu dificultatea. Persoana aia pierde banii pe care i-a castigat deoarece nu are educatie si disciplina, nu pentru ca i-a castigat usor. Sunt persoane care au aceste 2 lucruri si care castiga multi bani,,, usor" dar pe care-i folosesc cu cap si-i investesc ca sa faca si mai multi bani. Pentru aceste persoane se mai aplica,, easy come, easy go"?
In plus, mi-e greu sa cred ca persoanele care castiga bani din greu, stiu cum sa-i managerieze. Eu am vazut fix opusul. Persoanele care castiga bani greu, nu stiu cum sa-i gestioneze si cumpara lucruri care fie nu si le permit si/sau nu au nevoie de ele si raman in continuare la nivelul la care sunt; dar am vazut si persoane care castiga multi bani, prin metode APARENT usoare si care stiu ce sa faca cu ei si in ce sa-i investeasca ca apoi acele investitii sa le produca bani.
Deci... te mai intreb inca o data... conteaza modalitatea / dificultatea sau persoana si nivelul ei de educatie si de disciplina?
Fiecare persoană e diferită. Fiecare din noi știe foarte clar cu ce, cu cât este sau nu mulțumit, în toate nu doar când vine vorba de bani.Cine face bani din muncă necinstită, chiar dacă banii îi vin repede și ușor tot la fel la un moment dat se vor pierde. Apoi aceia care se respectă și își apreciază munca, efortul pe care l-au depus pentru a aduna acei bani, acești oameni se vor gândii de două ori înainte de a cheltui pe ceva care nu le va fi de folos sau va ajunge să se depună praful.Sunt o grămadă de lucruri pentru care cheltuim zilnic o grămadă de bani și nu ne sunt de nici un ajutor, ba dimpotrivă ne pun sănătatea și viața în pericol.
E un citat fara sens. Banii putini se pot face usor, la fel cum banii multi se pot face greu.
Atunci cum iti explici cand sunt multi oameni care muncesc in fabrici 12 ore si castiga 2500 de lei pe luna iar altii care lucreaza mai putine ore si depun mai putin efort fizic sau poate chiar deloc si castiga intr-o zi cat fac ceilalti intr-o luna. Si da... legal.
Pentru ca fiecare industrie si fiecare business isi seteaza valoarea fortei de munca, in functie de necesitatea ei, cheltuieli, valoare (ce stie sa faca omul asta? Ma pot lipsi de el incepand de maine, sau imi este intr-adevar necesar?) traim intr-o economie capitalista, business-urile vrand sa castige profit. Salariile mici vor exista atata timp cat oamenii le accepta. Atunci cand iti doresti mai mult de la viata, trebuie sa te dezvolti, sa inveti skill-uri noi, ca sa gasesti oportunitati mai bune. Intr-adevar Conteaza si norocul- una e sa te nasti in Sri Lanka, alta in Europa. Conteaza si educatia pe care ai dobandit-o, si felul in care ai fost crescut. Astea sunt lucruri pe care nu ti le alegi tu - DAR lucrurile pe care le faci dupa ce devii adult sunt fix alegerea ta
Sa muncesti de dimineata pana seara pe salariu de mizerie sau sa faci video-uri pe Youtube, freelance sau investitii, afaceri, etc.
In mare parte da
Si ai exemple ferme numai daca te uiti pe mapamond sau in tara asta de rahat.
In general cei care au bani 90% din ei fie i-au mostenit fie au furat.
Nu vreau sa intru in detalii, este greu sa tastez in conditia mea actuala.
Sunt curios de unde ai tu statistica asta, ca 90% dintre ei i-au mostenit sau furat?
Si restul de 10% cum au facut bani multi si usor?
Depinde de ce? Tu ce intelegi din ea?
lylo întreabă: