Revolut are niste comisioane imense, nu are niciun sens.
in Binance nu poti investi in actiuni doar sa te joci cu cripto
Binance pentru crypto e monentant cel mai ok de pe piata ca si comisioane si volum de tranzactii, dar nu cred ca e momentul potrivit sa incepi sa te joci cu crypto. E o adevarata furtuna pe piata.
Vezi sa investesti doar ce poti pierde, ca piata e la fel de stabila ca o punga in furtună.
Nu, ei chiar au un broker in spate.
https://www.revolut.com/legal/trading/
CFD-urile doar prin broker le cumperi. Chiar daca ai intermediar o banca.
Allo!
Daca vrei sa inestesti in crypto, iti recomand Coinbase. Nu sunt sigura dar cred ca platesti doar 2% de comission. In plus, este mult mai « safe » pentru ca nu functioneaza ca FTX (daca citesti cumva actualitatea cred ca stii despre ce vorbesc). Dar ca sa fi sigur iti recomand sati tii activul pe un portofel electronic ca Ledger. Dar nu cumpara dupa marketplace, comanda direct de la ei pentru ca poate fi piratat. Asa, daca Coinbase, Binance sau orice platforma de crypto ai ales da faliment, tu ai banii pe portofel.
Nu uita impozitul care trebuie sa-l platesti pe profitul care il faci. De multe ori daca vrei sa scapi de impozit poti sa ceri banii cash la persoana carea vrea sati cumpere Cryptoul si tu îi transferi in portofelul lui.
Pentru actiuni cred ca platforma Interactive Brokers o optiune interesanta. Nu stiu cati bani ai ca sa investesti la bursa dar cu platforma asta ai 100 000€ asigurati. (Adica daca compania da faliment tu nu iti pierzi banii, dar maxim 100 000€ care ii primesti inapoi). Pe partea de comission se pare ca ar fi 0.05% sau in functie de numarul de actiuni, tranzactii si suma totala.
Daca incepi acum in domeniul asta ai putea sa mergi la banca si sa plasezi banii in fonduri comune unde poti alege in functie de nivelul tau de risc deva apropriat. In plus, nu uita ca daca vrei o actiune de Apple de exemplu, te costa 130$. Pe cand daca pui banii intr-un fond comun, ei sunt investiti in mai multe actiuni sau obligatii si nu ai nevoie de o suma atat de mare ca sa incepi. Si nivelul de risc este mai mic pentru ca portofelul tau se equilibreaza cand o actiune scade si una creste de exemplu.
Poti sa mai pui intrebari, daca stiu o sa-ti raspund?
Depinde cu ce sumă dorești să începi și cât de experimentat ești. Tot ce trebuie să știi e că Revolut are un comision de 20%+ pentru cripto dacă nu mă înșel deci e scos. Eu personal recomand eToro dacă ești începător, are un mod prin care poți să vezi în ce investește lumea și să copiezi și tu
sorin8256 întreabă: