| aliciaadgt a întrebat:

Buna! Acum o săptămână am deschis un magazin mix în sat, mai sunt două magazine în satul ăsta, ei țin deschis 3 ore dimineața și 5 după amiaza iar noi ținem de la 6am până la 22pm. Problema îi ca spațiul nostru îi închiriat și o trebuit să îl renovăm, am consumat o mare parte din bani, am rămas cu 1500€ din care am luat marfă. Cu banii ăștia nu am putut lua o varietate mare de marfă dar așa în general avem un pic de toate. Problema îi ca vin puține persoane, aveți vreun sfat să ne dați? Pentru ca mama mea îi foarte stresată cu faptul ca o să dăm faliment și urăsc să o văd așa. Mulțumesc!

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa vina multa lume voi trebuie sa aveti preturile mult mai mici decat le au celelalte magazine din sat, fiindca bani de reclama nu aveti si numai ci preturi mici puteti sa atrageti oamenii, sa vina la voi, chiar daca nu aveti multe produse inca.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mergi la celelalte magazine și cumpără ceva și observă prețurile lor. Apoi la tine ma magazin oferă aceleași produse cu un preț ceva mai mic.

| johnnny123 a răspuns:

Problema este că într-un sat pur și simplu nu există suficientă cerere (oameni puțini și putere de cumpărare mică). În plus, mai trebuie să vă bateți cu încă două magazine pentru puținii clienți.

O posibilă strategie ar fi să vindeți mai ieftin decât ceilalți, ca să merite pentru oameni să cumpere de la voi. Dar strategia asta este riscantă, și necesită fonduri pentru a o susține pe termen suficient de lung încât să vă formați o clientelă.

O altă strategie ar fi să aveți produse de care oamenii din sat au nevoie dar pe care nu le găsesc la celelalte magazine. Dificilă și asta, pentru că chiar dacă identificați genul ăsta de produse și le aduceți la voi, celelalte magazine vă vor copia imediat și avantajul competitiv dispare.

Uite totuși o idee: încercați să oferiți livrare gratuită acasă. Oamenii în vârstă vor prefera să le aduci tu sacoșa până la poartă decât să vină ei până la magazin, iar dacă satul este mic poți face rapid asta cu o bicicletă.

| Dismally a răspuns:

Pai l-ai deschis acum o saptamana, ce te asteptai sa se intample? Dureaza pana oamenii se vor invata cu noul loc. La orice afacere cateva luni vei merge pe pierdere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E destul de târziu, dar încă mai poți face ceva: intră pe la concurență (celelalte magazine) la ore diverse, caută să stai un pic, fă-te că te uiți prin rafturi, să încerci să vezi ce se vinde mai bine.
Apoi, de fapt mai intâi trebuia, poziționarea în sat, cum e fața de grosul locuitorilor, e mai aptoape de ei, sau mai departe? Vezi ce caută cel mai mult gospodinele să pună în oală (adica cel mai avantajos, că lumea nu prea are bani), să ai și câte o bombonică să ia ochii la puradei, când vin mămicile cu ei în brațe la cumpărături, să fie bere la pet, că femeia îi duce o sticlă acasă la omul ei, și țigări, astea nu ar trebui să te coste, vb cu un reprezentant, vin ei și îți pun un raft, tu câștigi comision că le dai voie să pună în magazinul tău.
Atenție la caiet, merge bine cu el, dar sunt riscuri, poți să iei țeapă, și în caz de control trebuie să ai bani în casă, nu merge să spui că dai pe caiet.
Astea așa, la repezeală, dar ar fi trebuit să le gândești înainte, nu merge așa, hai să deschidem magazin, că merge.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai citit textul ei? Nu neaparat gramatica, ca si aia e varza, cit logica. Am deschis un magazin, bla bla, ne-au mai ramas doar 1500 EUR din care am luat marfa. De aici reiese ca habar n-au avut in ce se baga, si in plus nici nu pare a fi mare potential in satul ala. Citi cumparatori sa ai si ce putere de cumparare au aia de la sat?

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Tocmai de-aia am și răspuns, să ajut un personaj de "Las Fierbinți" să facă afaceri, hehe.
Gramatica este feblețea mea, cum văd pe careva că o schingiuie, cum mi se trezește interesul de studiu de caz.

| alisa201921 a răspuns:

Și la mine în sat sunt destul de multe magazine, dar totuși cred ca au profit dacă le țin deschise… unii proprietari au deschise și câte două. Deci am observat ca ei au pagina de Facebook, unde postează foarte des produsele și prețurile sau fac diferite oferte, pe care la fel postează pe Facebook. Mai avem și un fel de grup al localității, unde tot postează foarte des pentru a "atrage" potențiali clienți. Cu toate ca cred ca oamenii pleacă unde le este mai aproape. Mult succes, poate totuși iese ceva.

| Mihay2023 a răspuns:

Salut, si eu am tot un magazin mixt la tara si la fel mai sunt 2 pe langa, il am deschis de vreo 3 luni si pot zice ca merg la limita cu profitul si abia acopar cheltuieliile(chirie, salar, energie, contabil etc) ajung in jur de 5000 lei/luna, marfa in magazin am in jur de 5000 Euro si am impresia ca tot este putin, iar marfa de 1500E mi se pare extrem de putin ca sa poti supravietui.

Ca si indrumare am inceput cu preturi mai mici la marfa, asumandu-mi pierderea, pentru a castiga clientela, iar pe masura ce i-am atrast cat de cat, am inceput sa cresc cate putin din pret-uri.

Eu ma mai astept inca 2-3 luni sa vad cum mai decurg lucruruile si ma gandesc sa il inchid deoarece sunt cheltuielile destul de mari pentru un magazin la tara( puterea de cumparare nu este ca la un oras populat)