Trebuie sa mergi in primul rand la filologie.Da se castiga destul de bine si iti poti intretine familia.Mai degraba intr-un cabinet privat pentru ca statul nu prea ofera bani
Nu contează neapărat profilul liceului pe care ți-l dorești. Ca să nu te chinui degeaba pe un profil real, dacă ești sigură că asta e ceea ce vrei să faci, ar fi recomandat să alegi un profil uman. E riscant, pentru că românii evită să meargă la psiholog, din teamă, de rușine, din cauza prejudecăților. Un cabinet privat necesită o investiție inițială consistentă, deci trebuie să fii sigură că vei putea acoperi mai apoi cheltuielile, așa încât să nu ieși în pierdere.
Nu știu dacă e tocmai potrivit să te gândești așa departe acum, ai doar 12 ani. Și eu, când eram de vârsta ta, visam să devin psiholog, dar m-am reorientat ulterior către medicină. Știu că ceea ce vedem prin filme, cabinetele acelea ale unor oameni carismatici și cerebrali care schimbă cursul vieților altor persoane, e teribil de atrăgător. Dar realitatea, de cele mai multe ori, nu e tocmai așa. Cât despre visul testelor psihologice pentru reviste, mă îndoiesc că sunt compuse de persoane avizate, de cele mai multe ori sunt la mâna editorilor.
Gândește-te oricum bine, dar fii deschisă la perspective noi, pentru că ești încă mică. Încearcă, mai presus de toate, să fii realistă.
andreiscripcaru întreabă: