La 16 ani ai inca scoală, trebuie sa inveti si pe la 18 ani te poti angaja, fara scoala nu te va angaja nimeni decat la spalat scari de bloc si curatat ghena de gunoi, om de serviciu, peste tot ai nevoie de liceu si diplomă de bac.
Nu o să te angajeze nimeni la 16 ani să faci facturi. Mai așteaptă și tu doi ani și încerci atunci.
Oricum, te-aș sfătui să folosești timpul ăsta ca să înveți ceva mai multe lucruri decât "să faci facturi". Există o grămadă de softuri pentru asta.
Lucreaza ca ospatar, sau ca bartender. Stiu ce o sa gandesti: " nu e ceva ce mi se potriveste" sau ceva de genul.
Ca sa cunosti comertul, nu e de ajuns doar teoria, iti trebuie si practica. Si de inceput, pentru tine, ar fi sa te angajezi part time la unul din astea doua, pentru a prinde experienta pe domeniu. Crede-ma ca o sa ai parte de facturi de o sa le si visezi practicand astea doua job-uri. Apoi pe viitor cand faci 18-19 ani, sa aplici pentru un job de agent de vanzari. Alt loc de munca pe nisa ta. Faza cu facturile e deja preluata de multe softuri in ziua de azi, si nu renteaza sa stii sa faci doar facturi. Dar daca vrei sa fi pe domeniul de comert, incearca variantele de mai sus.
Nu poti "face facturi" la varsta ta.
Angajeaza-te intr-o cafenea sau magazin din orasul tau. Restaurante, terase, fast food-uri, toate aceste locuri angajeaza liceeni
Chiar iti trebuie banii aia? Si eu cred ca mai bine e sa profiti de vacanta si eventual sa te apuci sa inveti pentru facultate. Nu are rost sa-ti pierzi energia acum, ca vei avea nevoie de ea.
Nu ajunge sa stii sa faci doar facturi, se cere de la un om sa faca multe lucruri ca sa fie angajat undeva. Oriunde te duci, sa ai grija de tine!
Mady28 întreabă: