| Adinastar a întrebat:

Buna! Am 17 ani și am o pagina de Instagram in care vând hăinuțe din garderoba mea, de care nu am nevoie (unele noi, altele purtate). Dacă produsele au defecte, mentionez și le prezint in fotografii. Nu înșel și nu mint cu nimic, trimit exact ceea ce spun ca trimit, in starea care reiese din fotografii. Întrebarea mea este daca săvârșesc vreo infracțiune cu aceasta pagina pe care o am. Se menționează la secțiunea INFO ca nu fac retururi. Am avut parte de o clienta nemulțumita care dorea retur și primesc amenințări ca va depune plângere. Spune ca va merge la ANAF, ceea ce din câte stiu este o mare prostie, deoarece nu am venituri impozabile, abia daca cumpara cineva de la mine o data la doua luni o pereche de pantaloni la 100 lei. Comanda Domnișoarei "păgubite" tot aceeași valoare avea. Primesc amenințări destul de grave, și as vrea sa stiu daca am greșit eu in aceasta situație, ca nu îmi pierd timpul cu retururi, cum de altfel mentionez de fiecare data.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atata veme cat in descriere spui ca sunt haine folosite si mentionezi defectele, aranadu-le in poze, nu faci nici o ilegalitate, ca nu inseli pe nimeni.
Ideea este sa nu stergi postarea, ca in caz in care jigodia care te reclama te si acuza, sa ai dovada clara ca a stiut de la inceput ce produs cumpara si ca are defete, acceptandu-l asa cum este.
ANAF-ul nu-ti va impozita vanzarea de hainute proprii purtate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ești cumva la limita. In teorie dacă vinzi lucrurile tale nu se consideră comerț dar daca faci chestia asta des și continuu ANAF poate sa te întrebe de sănătate și va fi destul de dificil sa probezi contrariul

| Pubexpresssrl a răspuns:

Legea spune asa bunurile vândute din patrimoniul propriu nu se impozitează.
Dacă poți demonstra ca sunt din patrimoniul ptootiu și nu sunt foarte multe vânzări scapi cu o declarație pe o
Proptia răspundere.
Dacă vorbim de sume mari atunci este o problema.
Depinde foarte mult și ce sesuzaru aveți ce ati vândut dacă ai vândut xxl și tu porți xs este o problema nu prea poți demonstra cas ale tale