Nu cunosc foarte bine domeniul numismaticii, Pe acele zeci/sute de anunturi m-am bazat eu cand am dat raspunsul. Nestiind ca multe sunt fake bineinteles. Oricum fata poate sa incerce sa le vanda daca vrea, cu sfatul unui cunoscator de numismatica bineinteles.
Cauta-le pe okazii, olx, la jumate.ro, sau orice site care vinde sau cumpara obiecte de numismatica. Probabil nu valoreaza foarte mult daca dateaza din perioada aia, dar le poti vinde daca vrei.
Pe olx vezi zeci, daca nu sute de anunturi de la "diversi" cu cele mai banale monede de 10-20 de centi, ramase prin fundul buzunarelor celor care s-au intors de la capsuni, vandute pe 500-1000 de euro. Ma rog, incercand sa le vanda.
Nu stiu cum de platforma nu le da jos, e clar incercare de inselatorie. Ideea de baza e ca din cauza acestor anunturi fake, platforma e poluata si nu-ti poti face o parere despre valoarea reala a monedelor vechi romanesti.
Nu mai zic ca exista inclusiv articole din publicatii online de can-can care sunt 100% clickbait cu titluri de genul "esti bogat daca ai o moneda de 2 scovergi din 1900-toamna", bazandu-se fix pe anunturile de pe okazii/olx. Daca ma intrebi pe mine, astia ar trebui amendati.
Nu cunosc foarte bine domeniul numismaticii, Pe acele zeci/sute de anunturi m-am bazat eu cand am dat raspunsul. Nestiind ca multe sunt fake bineinteles. Oricum fata poate sa incerce sa le vanda daca vrea, cu sfatul unui cunoscator de numismatica bineinteles.
Poti sa le donezi la un muzeu, de vandut din cate stiu trebuie sa treaca 60 de ani de cand nu mai sunt folosite
Mulțumesc din suflet tuturor, apreciez că ați rupt din timpul vostru pentru a mi răspunde
lvr întreabă: