| Ovi4678 a întrebat:

Buna, am dat o comanda pe Ninoma din Japonia pentru 4 figurine din PVC. Am platit ¥28, 720 (aprox 1000 lei) cu tot cu transport.Am fost trimis azi de posta la comisionarul vamal si acesta mi-a spus ca imi trebuie in primul rand neaparat EORI. A ramas sa ma anunte prin telefon cand sa revin. Si cand am sa merg mi-a spus ca trebuie sa platesc aprox 600 lei. Fara taxele vamale care se platesc separat la posta. Cum asa 600lei de unde? Va rog cineva sa imi explice.

8 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

"1 Leul românesc = ¥ 28, 41 Yeni japonezi

Convertor din
Yen japonez în Leul românesc - Yeni japonezi JPY
Copiază rezultatul
¥ 28.720 Yeni japonezi = 1.010, 87 Lei românești"

https://www.curs24.ro/JPY_RON

Din cate se vede are dreptate. Posibi ca de cand ai facut comanda valoarea yenului sa se fi schimbat.

| Ovi4678 explică (pentru helpforyou):

Eu intrebam de unde 600 lei? tva? daca tva e 19%. nu stiu ce ai inteles tu ca intrebam

| helpforyou a răspuns (pentru Ovi4678):

Am inteles exact ce ai scris ~ 1000 lei. Era confirmarea. Ceea ce spui du inseamna ca 600 lei este pretul produsului fara TVA.
Atentie TVA-ul din Japonia sau din tara care a livrat produsl + posibilele taxe de transport. Ar trebui sa ai toate date pe factura.

Ce nu inteleg eu din exprimarea ta este cum "Am platit ¥28, 720 (aprox 1000 lei) cu tot cu transport." iar acu ai de plata?

Pai eu am platit aia 1000 lei (transport si produsele din Japonia)( produsele si transportul sunt platite) Acum pachetul a ajuns si mi-l tin astia blocat la vama pana platesc TVA si taxe vamale. Problema e ca 600 lei TVA e absurd

In mod normal cand achiti un produs achiti inclusiv TVA. Cred ca poate fi vorba de alte taxe sau comisoane, cum ar fi cel de transport. Sunt economist deci stiu cum merge aceste lucruri.

Bruh

Bruh? Ce nu pricepi?

| Ionut_Sur_1987 a răspuns:

Este posibil ca cei 600 lei pe care vi s-a spus ca trebuie sa ii platiti sunt taxe vamale sau taxe de import. Atunci cand importati bunuri din alta tara, este posibil sa fie necesar sa platiti taxe vamale sau taxe de import pentru a aduce bunurile in tara dvs. Aceste taxe sunt, de obicei, bazate pe valoarea bunurilor, precum si pe alți factori, cum ar fi țara de origine și tipul bunurilor care sunt importate. Este important de notat faptul ca aceste taxe sunt separate de orice taxe de transport sau taxe de manipulare pe care le-ati putut plati deja.

Va recomand sa verificati cu autoritatile vamale din tara dvs. pentru mai multe informatii despre taxele si taxele specifice care se pot aplica situatiei dvs. Este, de asemenea, o idee buna sa verificati cu vanzatorul bunurilor pentru a vedea daca acesta poate oferi informatii suplimentare despre taxele si taxele pe care ar trebui sa le platiti.