| Gabitzu246 a întrebat:

Buna
Am făcut și eu o descoperire de salariu la brd in valoare de 4500 de lei, întrebarea mea este cum functioneaza această descoperire? As vrea sa il închid in urmatoarele luni? Care ar fi dobânda cat ar trebui să dau inapoi?

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poate vrei sa spui descoperire de card. Overdraft.

„Overdraftul este o linie de credit acordata de banca persoanelor fizice, pe contul curent. Incepi sa utilizezi aceasta linie de credit in momentul in care ti se termina fondurile proprii pe care le ai pe cont."

| mihai69 a răspuns:

Descoperirea e pe cont, nu pe salariu. Dacă vrei să închizi contul și nu ai scos niciodată din acesta mai mult decât ți-a intrat, nu ai nimic de plătit. Dacă în schimb ai „intrat în cașcaval", atunci te supui condițiilor contractuale și fie nu ai nimic de plată (de obicei există o perioadă de grație în care poți achita datoria fără să ți se perceapă vreo dobândă, fie ai de plătit ceea ce mai datorezi plus dobânda aferentă. La ghișeul băncii, când vei face cererea de închidere a contului, vei primi toate informațiile necesare. Ba chiar le poți primi și mai repede dacă suni la ei la infoline.