| RahelaLucy a întrebat:

Am nevoie de ceva idei pentru atragerea clientelei la un caffe bar.
Tin sa mentionez ca barul se afla intr-o zona cam industriala, gen mai mult in jurul barului avem firme, magazine cu electronice. Ce metode ar fi pentru atragerea clientilor? Multuumesc.
P.S : Barul este frumos amenajat, cu tapet, jocuri de noroc, si sus are mansarda (unde nu are loc nici-o activitate). Ce as putea aduce nou sau ce as putea face pentru mai multi clienti? (clientii vin imbracati in hainele de servici, deci nu este un bar precum e un bar dintr-un cartier ).

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Adaugati activitati mai interactive si inedite precum o masa de biliard, un joc de darts si din moment ce nu serviti mancare ca sa va scoateti profit asa, oferiti o gama mai speciala de bauturi sau cel putin mai bine facute si faceti-le si mai atractive ochiului ca atunci cand un client vede la alt client acea bautura sa vrea si el s-o incerce data viitoare.

| Cortex a răspuns:

Deci unitatea dumneavoastra comerciala ofera clientilor bauturi(cafea,suc,apa, etc.), le pune la dispozitie locuri unde sa stea si aparate de noroc. Daca va axati pe jocurile de noroc va sugerez sa aduceti o masa de biliard(daca aveti loc) sau un joc de darts si o vreme, pana descopera oameniii ca "aici dau bine aparatele" sa le permiteti sa se joace la un pret foarte mic, gen 4-5 lei o tura de biliard(depinde si in ce oras sunteti si cam care e venitul mediu al unui cetatean) si la darts tot asa, nu cunosc regulile darts-ului dar va trebui sa va interesati si sa spuneti clientilor in ce consta o tura de joc. Daca clientii pierd minim 50 lei la aparate sa le acordati din partea casa o tura de darts(daca este singur) sau de biliard(daca sunt mai multi) in acest fel vor pleca mai putin suparati si va veti castiga si fideliza clientii deoarece nicaeri nu se face asa(din cate stiu eu), ati putea si sa le oferiti o bautura din partea casei in loc de jocuri daca acestea sunt rezervate. Daca va axati pe clientii care vin sa consume bauturi va recomand sa creeati un ambient cat mai placut si anume incaperea sa fie o reflexie a unui suflet frumos.Paharele sa fie artistice,sa arate ca si cristalul de exemplu,scaunele sa fie frumoase si confortabile ca pentru regi, mesele sa reflecte un fel de stabilitate(aici m-am pus, nu vreau sa ma mai ridic), iar la inceput bauturile sa fie foarte eftine, pana cand va faceti clienti fideli.Incercati sa includeti in meniu vin fiert(daca nu aveti aragaz puteti folosi o arzatoare mica),ceaiuri de mai multe feluri(ceaiurile se strica foarte greu) si freshuri cu fructe proaspete,eu as opta si pentru milkshake-uri cu fructe proaspete(banane+capsuni,caise,piersici,mure,afine bineinteles la care adaugati lapte) si intotdeauna trebuie sa fiti atenti la ce angajati aveti,de obicei intr-un astfel de loc barmaniii aduc o buna parte de clienti dar in acelasi timp ii poate face pe clienti sa se gandeasca ca nu e un local serios deoarece nu sunt tratati frumos si nu merita sa revina,barmanul trebuie sa fie carismatic si sa incerce tot timpul sa "vrajeasca lumea" cu ofertele dumneavoastra pentru clienti.Dar din experienta mea unde sunt pe langa jocuri de noroc, jocuri simple ca biliardul, clientii sunt foarte atrasi acelui loc, dumneavoastra procedati dupa posibilitati. Sper sa va ajute ideile mele si daca puneti in aplicare vreuna din ele va rog sa reveniti cu un mesaj si sa-mi spuneti daca a functionat sau nu metoda propusa de mine(eu sunt agent comercial, sunt sfaturi gandite). Spor la treaba!

| RahelaLucy explică (pentru Cortex):

Super ideea! Va multumesc mult si promit sa revin dupa ce ma decid!

| Ginu a răspuns:

Iata ce mi-ar placea mie: ati putea sa oferiti nist pliante cu un text informativ, curiozitati... despre bautura sau mincarea pe care acestia o comanda, oragnizati zile speciale cu reduceri sau concursuri.

| RahelaLucy explică (pentru Ginu):

Multumesc! Problema e ca sunt clienti "muncitori". E mai greu cu ei sa le atragi atentia cu pliante ...si mancare nu prea se comanda ...foarte rar cand se aduna. De asta as vrea sa fie cat mai multi si atunci e super si ideea dvs. O pot aplica dupa ce ii "adun" laughing