| AliNuTzA_9627 a întrebat:

Am nevoie de sfaturile vostre in urmatoarea situatiebig grin.
Am o sora geamana avem 18 ani si suntem in Spania, ea a ramas fara munca si cineva i-a oferit o afacere, el are o gradinita care a ramas fara copii pentru ca fostele educatoare si.au luat copii si s-au mutat intr-o gradinita mai mica unde costurile sunt mai reduse.Sora mea vrea sa inchirieze aceasta gradinita si sa aduca copii de 0 pana la 3 ani pentru a avea grija de ei dupa programul parintilor. Cel cu gradinita a promis ca o va ajuta el cu puradeii, adica el mai cunoaste familii cu copii mici care ar putea sa vinahee heeeu ma gandesc ca ar avea nevoie de studii ceva pentru a avea grija de copii si e o responsabilitatea prea mare, trebuie sa pregatim mancarea si costurile etc...suntem singure p aici si nu prea avem baza in nimeni care sa ne dea vreo idee. Voi ce ziceti? c am putea facethinking multumesc anticipat:*

Răspuns Câştigător
| maria a răspuns:

Intai de toate Alinutza, sper ca cel care i-a oferit afacerea sa fie de incredere, sora ta sa vorbeasca foarte bine limba spaniola, sa aiba aptitudini pentru a lucra cu copii ( rabdare, indemanare, pregatire pedagogica - liceul pedagogic, eventual daca nu are studii de specialitate, sa se inscrie la niste studii acolo, in Spania, daca ii permite timpul sau sa isi faca timp, sa stea bine cu sistemul nervos, sa aiba umor si sa iubeasca copii). Daca nu iubeste copii, va fi foarte greu, caci munca cu ei, iti cere indelunga rabdare si mai ales, sa tina cont de alte mentalitati.Strainii sunt foarte exigenti si sunt in stare sa te puna la zid, daca Doamne fereste copilasul lor ar pati ceva, ca de altfel orice parinte.Sora ta trebuie sa fie curajoasa, sa isi faca un plan si sa il puna pe hartie, plecand de la necesarul de copii, hrana, cazare, conditii tehnice care trebuie indeplinite in gradinita ( avize de la Pompieri, de la Primarie pentru functionarea gradinitiei, de la Ministerul Invatamantului de resort, autorizatie de functionare ca institutie de invatamant privat, de la SANEPID - ma rog, cum se numeste la ei, pentru avizul privind functionarea in conditii optime de igiena). Trebuie sa stie sa faca foarte bine calcule si sa fie un bun administrator.Nu ai cum sa faci fata in 2 oameni, si copii si mancare, plus acte.Deci pentru inceput sa caute sa angajeze cu jumatate de norma o educatoare de acolo, pe care sa puna baza si o bucatareasca tot din zona, sanatoasa, cu analizele medicale la zi, poate chiar o romanca care are nevoie de munca. Iar ea sa se ocupe de acte, de relatia cu parintii, de aministrarea cu alimente, cu materiale didactice, jucarii ( conform varstei si gradului de educatie, materiale informative), avize si acte privind incalzirea, iluminatul cladirii, furnizori de servicii.Curaj, daca va faceti un plan si sunteti curajoase, desi e greu si dificil, aveti sanse de reusita.Succes.Sunt gandurile mele ( nu sfaturi) si va imbratisez cu drag, de aici din Romania

7 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Nu cred ca o fata de 18 ani poate tine o gradinita. Plus de asta banuiesc ca trebuie sa aiba niste studii de specilitate. Cand este vorba de copii nu este de joaca. Copii au tabieturile lor nu sunt niste jucarii, sunt foarte dificili si necesita dragoste si rabdare multa atentie dar mai alex experienta. Daca ea nu are o astfel de calificare cred ca e greu. Personal nu mi-as lasa copilul cu o fata de 18 ani fara acreditare, calificare etc. Mai bine se ocupa ea de afacerea asta si angajeaza personal calificat cu raspundere.

| kotys a răspuns:

Iti recomand sa mergi la o "Asesorie" si acolo te vor ajuta f mult.Pe mine unul m-au consiliat gratuit.

| GnnAndra a răspuns:

Daca se descurk la inceput. o sa vina din ce in ce mai multi. oare o sa faceti fata la atata stres... oricum trebuie sa fiti sigure pe voi .sh sa va plac copii...nu uitati k astia mici unii sunt razgaiati.alti sunt bolnaviciosi.multe probleme.totul depinde de algerea surorii tale...trebuie insa sa se gandeasca bine big grin.:*:*

| madamanu a răspuns:

Pai danutza, nu e vorba de incercarea moarte nare. Gandeste-te ca e vorba de copii. Si nu ai ei ci a altor familii. E destul de riscant. Normal ca in orice alta tara ar trebui sa ai o diploma si o licenta pentru a face asa ceva. Eu unul nu m-as baga, bine nici nu am experienta cu copii atat de mici, dar oricum e mult prea riscant.
Gandeste-te si la un eventual control, gen sanepid...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar de ce tocmai sa-si ia o gradinita? alceva nu stie sa faca?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu care sunt legile referitoare la studiile pe care trebuie sa le aveti, dar fiind patronii unei afaceri cred ca nu se pune problema sau poate da, sunteti in Spania am inteles, numai cin eva care cunoaste legislatia de acolo.
Ref la cel de la care preluati afacerea, faceti-va firma noua cu numele vostru fara amestecuri contabile ca voi nu stiti cu ce se consuma si s-ar putea sa luati o mare plasa.
Cred ca copii gasiti puneti afise, anunturi publicitare mai vorbiti cu fetele prin parcuri, cele care au copii mici, si vorba se duce, o sa aveti "puradei " dar nu amestecati cifrele contabile.

| danutza a răspuns:

Daca are mult calm si se pricepe putin la copii nu ar fi o problema ...incercarea moarte nare happy
Bafta