| Calin221 a întrebat:

Buna, am nevoie de un sfat.

As dori sa-mi deschid un depozit la termen la o banca din Romania.

Suma: 5000 valuta:RON perioada dorita : 2 ani (24 luni)

Detin de multi ani un cont curent + card debit + IB la BCR, fiind foarte mulțumit de aceste servicii.

Doar ca nu stiu daca are rost sa ii mai depun dacă nu as ramane cu o suma considerabila.

Imi spune cineva un sfat sau o banca cu dobanda mai mare, preferabil BCR, BT, BRD sau CEC (sunt aproape de orașul meu)?

MERSI

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Uita-te pe finzoom.ro, acolo sunt prezentate toate bancile si dobanzile pe care le acorda la depozite.

| Liviu a răspuns:

Cat iti da ei in 2 ani, ii faci tu, sau ii gasesti pe jos.Tu daca vrei sa scoti bani aia, si nu ii scoti FIX in zilele alea care zic ei, pierzi dobanda, si iti mai ia si din aia 50 de milioane laughing, eu ma gandeam sa bag vreo 2000 euro in banca, cand m-am uitat la dobanzi, tot la ciorap e mai bine sa ii tii daca ii ai.La 10 000 de roni, in banca? imi da cam fix atat cat pot gasi pe jos intr-un an, deci ma lipsesc, cei care tin bani la banca ii tin sa nu li se fure, deci nu pentru a...ii inmulti! Noi cei care avem sub 10 000 euro, ii tinem in casa, ca na happy la cat de saraci suntem, ne e rusine sa ni fure cienva. Daca ma duc la banca, si ii aud pe aia cata dobanda imi da...ma apuca plansu.Un prieten a pus 10 000 de lei la cec(100 mil vechi) si a platit din mana 2 lei cont de administrare pe fiecare luna.Deci pe fiecare luna trecuta, banca imi ia mie 2 lei, in conditia in care ei se folosesc de suta mea de milioane cum ar fi, eu trebuie sa le platesc lor chirie.In momentu in care ei se folosesc de suma mea, iar eu daca ma duc maine sa ii retrag, imi spun ca sa vin peste 3 zile ca nu au bani.Deci e dea rasu plansi, tine-i fratioare in casa happy

| mihai69 a răspuns:

Depozitele la termen, după ce scazi tot ce cheltui (taxe, impozit etc.) din dobânda primită și peste asta mai socotești și rata inflației, sunt de fapt instrumente prin care băncile pot să se folosească nestingherite de banii tăi pe o perioadă predefinită fără să-ți dea de fapt nimic în schimb.
Vrei ca banii tăi să producă? pune-i într-un fond de investiții, cât mai diversificat (nu toate investițiile aduc profit!).