| ica a întrebat:

Buna,

am o intrebare: eu si prietenul meu vrem sa cumparam o casa prin "prima casa", el vine cu avansul iar eu fac creditul pe 30 ani. Cum sa procedam, daca ne vom desparti, sa ne fie bine amandurora.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Daca va despartiti tu faci alt credit pentru a-i restitui avansul, sau el face un credit pentru a-ti restitui ratele sau o vindeti si recuperati cat puteti, tinand cont fiecare cat a platit pana in acel moment. Intelegerea poate fi legalizata la un notar pentru a fi valabila, iar casa o puteti cumpara pe numele amandurora. Dar poate mai aveti rabdare pana faceti o astfel de investitie la comun daca aveti indoieli ca ramaneti impreuna. E o decizie pe termen lung si trebuie sa fiti pregatiti sufleteste.

5 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

Parca ai pus si ieri intrebarea? sau nu stiu ce se intimpla. eu ti am raspuns desi nu apare /gindeste te de 2 ori ca s ar putea ca tu sa ramii cu rata la banca si el cu restul daca faceti actele pe numele lui. mai bine faceti cununia civila sa aveti aceleasi drepturi la casa. daca va despartiti desi cel care face rata la banca e normal sa raina cu ea si sai inapoieze banii cu care a venit. oricum situatia nu e roz si nici planul nu e bine facut pentru asa ceva //

| anad a răspuns:

Puteti sa faceti o intelegere legalizata la un notar in care sa specificati clar care cu ce veniti si ce pretentii aveti in caz ca va despartiti.

| marius0766545433 a răspuns:

Daca in mintea ta a incoltit gandul de despartire, sincer iti spun nu mai face nimic in privinta asta a casei.

| cristianpopa a răspuns:

Mai bine stai in chirie si va apucati de o afacere acasa, in retea ceva, in 5 ani starngeti banii, dati pe toti odata, pana atunci vedeti daca va intelegeti. E pacat sa te legi cu un credit pentru 30 ani. E robie moderna! http://popacristian.wordpress.com/oportunitati/

| perla a răspuns:

Nici nu v-ati luat-o si va ginditi la despartire? atunci nu-i a buna.stati in chirie cand va despartiti va luati geanta si ati plecat!