Poti sa-i depui intr-un depozit la o banca. Pentru depozit in suma de pana la 100. 000 euro(incepand de la 1. 01. 2011) toate bancile sunt la fel de sigure, acest depozit fiind garantat de Fondul de Garantare al Depozitelor din Sistemul Bancar(FGDSB), aici poti vedea bancile ce fac parte: http://fgdb.ro/section.php?sectionID=34. Dobanzile pentru depozite la termen difera de la o banca la alta si la aceeasi banca in functie de valuta (lei, euro USD etc) si de termenul depozitului (o luna, 3 luni, un an etc). Aici: http://www.finzoom.ro/depozite.aspx poti vedea dobanzile la diverse banci, in functie de cele spuse mai sus. Numai bine!
Banii nu se inmultesc la banca ci se pastreaza, sa nu i-i fure hotii si sa nu i-i erodeze inflatia ( acest aspect nu este realizat 100% intodeauna). Bani se imultesc prin afaceri (dar se pot si pierde) si nu prin a depune bani la banca, ideia este cred cum sa faci sa pastrezi banii in siguranta si sa pierzi cat mai putin din ei.
Care banca este mai sigura?
Bancile cooperatiste nu a dat nici una faliment vreodata, fiindca imprumuta preponderent persoane fizice si persoanele fizice in Romania inca nu dau faliment(exista un proiect de lege cu falimentul persoanelor fizice impotmolit prin parlament, F. M. I.-ul a zis ca e cel mai bine sa ramana definitiv, ca doar ei reprezint interesele marilor banci straine, nu pe cele ale romanului).
Din ce stiam, acum la ora actuala nu mai am depozite bancare, bancile cooperatiste practicau dobanzi foarte atractive, te poti convinge vizitand una.
In ce priveste siguranta bailor depusi la banca, deci si la bancile cooperatiste, acestea sunt garantate in limita a 100 000 euro/ unitate bancara ( www.fgdb.ro ). Detali despre bancile cooperatiste gasesti aici www.creditcoop.ro/retea/banci-cooperatiste.html
Precizez ca nu reprezint in nici un vreo banca cooperatista ci sunt doar un client multumit, si acum am cont deschis pe persoana juridica la o asfel de banca aici am gasit cele mai mici comisioane.
AleQ întreabă: