Cea mai buna solutie este sa nu mai ceri bani de la parinti. Daca poti sa prestezi anumite servicii pentru familie, cunostinte si in felul acesta sa castigi tu acei banuti. Vezi diferenta atunci. Daca banii munciti de tine vor fi mai valorosi si mai chibzuiti decat cei primiti de la parinti.
Daca varianta asta nu e buna incearca altceva :
Vezi suma ce o primesti si fa-ti o socoteala pe ce perioada de timp ai primit banii.Primesti bani saptamanal, la luna?! Daca e pe saptamana, de exemplu ..imparti suma la 7 zile. Din banii pe o zi iti vezi prioritatile (pachet la scoala, tampoane (daca esti fata ), anumite lucruri pentru o fata etc.Acum nu stiu nici cati ani ai si daca esti fata sau baiat. Fetele au tendinta de a cheltui mult mai mult.
PS.Vino la mine 1 luna si stai cu fiimea dupa care te lecuiesti.Asta e anti cumparaturi si de o zgarcenie crasa. Pe cat de mult ador eu magazinele pe atat de mult le uraste ea. N-ar cheltui nici macar un cent, toti banutii se duc la pusculita.Asta da, olandeza
Cred că nu-ţi dau suficienţi, de-i cheltui rapid! Rogă părinţii să-ţi dea atâţia bani să nu-i poţi cheltuii! Baftă!
Cel mai sigur mod pentru a nu-i cheltui nu pleca cu ei de acasa.
sau alta solutie: ce iti doresti u cel mai mult?
un nou joc video care costa 70 ron, incepi sa strangi bani pentru acel joc intr-o cutie, iar pe capacul ei scrii 70 ron- si incepi sa scazi din suma.
merge, ai sa vezi si vei avea si satisfactia de a obtine ceea ce iti doresti u
numai bine
Multumesc nu doar pentru funda dar si pentru increderea cu care ai tratat mesajul meu. Sper ca te-a ajutat.