| Alexa_3396 a întrebat:

As dori si eu un sfat de la cineva care cunoaste sau a trecut prin asa ceva.Eu am un magazin alimentar micut de aprx 4 ani, iar pana anul trecut a mers foarte bine vanzarea, insa de cateva luni s-au mai deschis doua magazine alimentare foarte aproape de mine si cu aceleasi preturi(unele chiar mai mici) si vanzarea a scazut considerabil, iar magazinul meu abia mai este observat si numai vecinii si clientii "fideli" mai intra.Acum ceea ce va rog eu este sa-mi dati si mie niste sfaturi/sugestii in legatura cu ce reclama mi-as putea face, sau aranjamente sua nu stiu, orice ca magazinul meu sa fie si el mai "vizibil" pentru clienti.Mentionez ca magazinele (al meu si celelalte doua) sunt la sosea, mai opresc masini, ar la celelalte nu la mine. Apropo, sunt intr-un mic orasel, daca va ajuta acest amanunt.Va multumesc mul!

5 răspunsuri:
| onlytiff a răspuns:

Buna! Ai putea sa imparti fluturasi pe strada cu oferte la anumite alimente. sa scazi preturile putin.si ai grija ca servirea sa fie buna! Daca vanzatoarea este amabila si are rabdare cu clientii sigur mai multa lume o sa vina la magazinul tau. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca angajezi o vinzatoare topless, o sa spargi piata si-i falimentezi pe papagalii aia care-ti fac concurentahee hee Daca nu... Preturile mai mici atrag mereu clientii. Afara de asta, sint tot felul de lucruri aparent marunte, dar care sint extrem de importante. Magazinul sa fie curat (sa nu arate ca o dugheana), trebuie sa-l faci sa straluceasca, sa fie "aerisit" si luminos. Marfa aranjata frumos (nu ingramadita). Vinzatoarea sa zimbeasca, sa fie serviabila si oricit de pretentios si de morocanos este clientul, sa nu-l contrazica niciodata. Clientii intra cu incredere, dar mai ales cu placere intr-un magazin curat, luminos in care sint intimpinati de fete prietenoase.

| Mik3 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa incerci sa schimbi aspectul magazinului sa ii dai o culoare care sa fie mai aprinsa, ca sa ii sara ii ochi oricui, bafta big grin

| foxi a răspuns:

Nu reclama te salveaza! Calitatea serviciilor si calitatea marfii raportata la pret!

| Florin_6699 a răspuns:

Problema e alta poti sa ai produse mult mai ieftine decat ceilalti daca vrei asta. produse lactate si produse din carne daca le cumperi direct de la producator... poti sa mergi la tara si sa cumperi un tauras de 500-600 kg cu 6 lei /kg in viu sau si mai ieftin platesti abatorizarea 150 sau 200 ron, pielea lui iti scoate abatorizarea. obti si certificat sanitar si factura...si asa scapi destul de ieftin, ok branza la fel te duci pe sate frumos cumperi branza de la producator iti faci frumos o cunostinta la un medic veterinar scapi ieftin si cu o calitate buna, parinti mei au ferma in sat si vin din oras si dupa lapte si dupa carne avem abator in sat. ai tot proaspat si bun in magazinul tau alimentar si la preturi foarte bune nu bune, asculta-mi sfatul si ai sa scapi de criza. in fata magazinului scrii frumos pe geam preturi de producator si alimente proaspete nu lacomi la mult multumestete cu 25% profit, vei avea rulaj mare si vei scapa de criza. daca crezi ca ti-au fost de folos sfatul da-mi un privat daca mai pot sa te ajut cu ceva.