| mara722221 a întrebat:

Bună, aș vrea niște soluții să îi conving pe ai mei să îmi dea banii pentru că după ce termin liceul îmi doresc să merg să lucrez la București, eu sunt din Bacău, am aproape 17 ani și vreau să îi conving să îmi dea 200 de lei din alocația mea să îi strâng și nu vor deloc. In schimb fratelui meu i-au luat telefon de peste 3000 de lei și îi dau banii în fiecare lună, vi se pare corect? Eu măcar vreau să fac ceva pe viitor nu ca el care are 19 ani și stă pe banii părinților și nu lucrează și tot el primește.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mai fetita, pune mana serios si invata ca la 16 anisori nu ai inca educatia terminata si fara un liceu si BAC luat, nu ai nici o sansa sa faci ceva in viata.

Daca vrei un banut de buzunar, mergi la gradinile de zarzavat sau la serele de flori, ca-i plin sezon si se cer oameni la munca. In felul asta muncesti cinstit si-ti faci banii tai de buzunar.

| StoicAnalysis a răspuns:

In Bucuresti viata iti va fi grea daca te duci acolo pe bani putini. Planul de a merge in Bucuresti la munca, renteaza doar daca ai o calificare sau ceva profesie din care sa castigi macar un salar mediu pe economie.
Daca te duci acolo sa lucrezi ca muncitor necalificat in fabrici, magazine sau alte locuri de munca de genul, pe un salariu minim pe economie sau chiar si putin peste, deja faci foamea. O chirie in Bucuresti la o garsoniera, este minim 1200 de lei. Plus utilitatile si cumparaturile de zi cu zi, deja depaseste un salariu minim pe economie, si ramai pe 0 in cel mai bun caz.

Deci planul tau sa te muti in Bucuresti si sa faci foamea, nu e un plan prea bun.
Iti recomand sa termini liceul, sa iei Bac-ul, si in timpul asta daca iti face cu ochiul o meserie anume, faci si niste cursuri sau o facultate in domeniu. Si la final, faci cativa ani de munca in domeniu in Bacau pentru a avea si experienta. Abia dupa aceea poti sa te gandesti sa pleci in Bucuresti pe un salariu generos, in loc sa te duci de pe acum si sa faci foamea.

| Cipi1212 a răspuns:

Fiind fată ar trebui să lucrezi într-un oraș unde ai o rudă care să te țină la ea. Să poți merge într-o casă după ce pleci de la muncă.

| mara722221 explică (pentru Cipi1212):

Pai da am o verişoară la București în sectorul 1

| Cipi1212 a răspuns (pentru mara722221):

Du-te la ea. Roag-o să te primească. E greu pentru o fată într-un oraș străin.