La cardurile de cumparaturi iti ia banii (toata suma) de pe ele si ii blocheaza intr-un cont de unde banca ii distribuie lunar. Tu trebuie sa pui lunar suma care-ti revine (produsul, sa zicem, costa 1200 lei si tu il iei in 12 rate. Deci o suta de lei lunar) la o data stabilita de banca. La banca mea am stabilit pana in 25 ale lunii. Tu pui banii in cont. Dupa ce ai luat produsul nu mai ai treaba cu magazinul. Daca iei cu cardul de salariu si ai descoperire de card (adica ai banii bancii pe el) poti sa iei doar in 4 rate si pui 300 lei lunar. Poti sa pui si mai puti (100 lei) dar vei plati dobanda. La aceasta ultima situatie la sfarsitul celor 12 luni trebuie sa ai platiti cei 1200 lei si in plus dobanda (DAE = dobanda anuala efectiva).
E simplu. Iti faci cont pe pagina lor, cumperi produsul si la plata ai optiunea de a plati in rate, cu cardul daca ai un card care merge la ei. Scrii numarul cardului, numele si prenumele, data (luna si anul) expirarii si CVV-ul (cifrele de pe spatele cardului). Mergi usor, pas cu pas. Este intuitiv si n-ai cum sa gresesti daca citesti atent ce scrie. Si daca gresesti nu ridici produsul de la curier si iei legatura cu ei si le trimiti IBAN-ul de la contul cardului. In 30 zile sunt obligati sa-ti dea mbanii inapoi. Eu i-am primit si in 2 zile.
Atentie! Numai cu cardurile de cumparaturi poti cumpara in rate. Cu cardurile de salariu numai unele magazine si alea au maxim 4 rate. La unele carduri au dobanzi exagerate. Uitat-te aici unde au dobanda zero: http://bit.ly/2PozoHe
La astea au dobanzi nesimtite: https://bit.ly/2ZZuY4B
Rata o platesc online sau trebuie sa ma duc la magazinul lor?
La cardurile de cumparaturi iti ia banii (toata suma) de pe ele si ii blocheaza intr-un cont de unde banca ii distribuie lunar. Tu trebuie sa pui lunar suma care-ti revine (produsul, sa zicem, costa 1200 lei si tu il iei in 12 rate. Deci o suta de lei lunar) la o data stabilita de banca. La banca mea am stabilit pana in 25 ale lunii. Tu pui banii in cont. Dupa ce ai luat produsul nu mai ai treaba cu magazinul. Daca iei cu cardul de salariu si ai descoperire de card (adica ai banii bancii pe el) poti sa iei doar in 4 rate si pui 300 lei lunar. Poti sa pui si mai puti (100 lei) dar vei plati dobanda. La aceasta ultima situatie la sfarsitul celor 12 luni trebuie sa ai platiti cei 1200 lei si in plus dobanda (DAE = dobanda anuala efectiva).
Poti sa faci online prin Cetelem.
Dar de ce vrei sa cumperi ceva ce nu îți permiți?
Imi doresc foarte mult acest lucru si nu am avut timp sa strâng bani, dar am salariul lunar din care pot plati, mi se pare mai usor in rate
Ce ai vrea sa cumperi ca nu ai zis, ce lucru? Telefon, laptop? sau ce.
Nu ai avut timp sa stringi bani sau nu ai din ce sa strîngi, te bagi in datorii degeaba, ăia i ti vor pune comisioane, ei te imprumută cu o sumă si vor inapoi triplu, nu merită sa i ti faci datorii in bancă pentru un telefon sau un laptop pe care anul viitor nu il mai folosesti ca e "vechi" apar alte modele si ai vrea altceva dar nu vei putea cumpăra nimic pîna nu platesti datoriile la bancă
Cardurile de cumparaturi au un numar de rate fara dobanda.
boghdi întreabă: