anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna.
Cand am avut 16 ani parintii mei mi-au facut un cont bancar ca sa imi poata intra bursa… din cate am inteles atunci puteam avea doar cont pentru minori, iar din ce stiu eu asta inseamna ca parintii pot vedea toate tranzactiile mele.
Intrebarea mea e ca daca acum am 19 ani mai pot vedea parintii tranzactiile (gen plata cu cardul fizic sau online) mele sau nu mai pot vedea datorita faptului ca am devenit major?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din cate stiu, da.

| mi25 a răspuns:

Nu conteaza ca ai devenit major, daca nu au fost schimbate conditiile de catre titular, adica de catre tine.
Cand s-a deschis contul, tu fiind minor, cel putin un parinte a fost trecut ca imputernicit. Acesta poate sa ceara extras de cont sau, daca ai card, sa scoata de la bancomat situatia ultimilor 10 operatiuni. Mai este o metoda de a vedea miscarile in cont online, daca ai activata acesta optiune.
Daca vrei sa nu mai aiba parintii acces la contul tau, poti sa-i stergi de la imputerniciti - ceea ce nu este recomandabil, iar daca ai card este nefolositor -
Daca intrebarea se refera la faptul ca au dreptul, atata timp cat esti in intretinerea lor, DA.

| Cutezătorul4k a răspuns:

Eu nu am auzit ca parintii sa ti monitorizeze tranzacțiile. Probabil au bagat frica in tine sa nu cheltui banii aiurea