Cuantumul imprumutului depinde si de ce fel de imprumut vrei si pe ce perioada.
Pentru a afla exact te poti interesa la unitatile bancilor din localitatea ta sau din apropiere, fiecare banca are reguli proprii de creditare.
Decesa-ti iei imprumut, daca si asa ai putini bani? Mai bine pune-ti banii deoparte si fa economii.
Daca iei imprumut, jumatate de salar se vor plati pentru rate si comisioane, iar cativa ani vei ramane doar cu jumat din salar.
Merita?
Nu merita doar ca am nevoie sa imi cumpar o masina si nu as putea niciodata sa strang banii necesari...sau as putea doar ca ar dura foarte mult si eu am nevoie de o masina cat mai repede.
Banca iti va da imprumut pentru o masina noua, dar va cere garantie o casa.
Pana ce termini ultima rata, deja masina va fi rabla, platita de cel putin 3 ori cat ar fi pretul platit integral.
Daca pui lunar deoparte cate 100 euro, intr-un an si jumate vei putea cumpara o masina de mana a doua.
Daca iei credit, cu 100 euro lunar vei achita datoria in 4-5 ani (daca iei una noua, atunci nici nu cred ca primesti credit, fiindca s-ar rambursa in peste 10 ani).
De combustibil, service, asigurari nici nu prea iti ajung restul ramas din salar, de mancare si alte cheltuieli nici nu mai vorbesc.
O idee ar fi sa primesti de la o ruda 1500-2000 euro imprumut pe 2-3 ani, fara dobanda sau o masina imprumut pentru folosinta.