Probabil ar merge ceea ce nu este inca disponibil acolo, odata ce magazine alimentare sunt.
Probabil o firma de constructii, cu zidari si vopsitori, ori o frma de facut gard din lemn.
Sa produci tu legume,fructe,poate si animale sa cresti, folosind produse obtinute de tine, apoi le vinzi catre magazine.
Mai poti face conserve, daca la magazinu local nu se vand, banui ca acolo nu se vind, fiecare om are acasa in curte pomi, legumelasa ar fi pe la tara, deci ori le vinzi la orase, ori faci conserve.
Dar conservele astea trebuie sa le faci mai bune, decat cele gasite prin magazine.
Trebuie sa pui accept pe calitate, mai putin, dar de foarte buna calitate, oamenii deja au inceput sa caute asa ceva.
Uite iti dau un exemplu.Eu nu am mincat zacusca mai buna, ca cea facuta in zona mea din RO. Eu nu mai locuiesc acolo de ani buni, am mincat zacusca de la magazine,de la fabrici din toata tara, am mincat de la oamenii de acasa de mai peste tot, mai buna ca aia ce am zis mai sus nu am mincat.
Ce spun eu, nu mi se pare doar, am dat si altora sa guste,sa manince,toti au spus ca mine.
Compoturi, gemuri, stiu si eu ce alte produse, dar sa le faci de top
Cumperi gem de la magazin, e ca gelatina, toata tremura, au in ele tot felul de rahaturi, conservanti, bla bla pentru ce pun aia in ele rahaturile alea eu nu stiu nici acum
Mama acasa are compot si gem de acu 5 ani, bate oprice alt compot si gem de oriunde,de opriunde din toata lumea,vorbesc f serios.
Am mincat gemuri din Franta,se dau aia mari loviti, ca face si dreg cele mai bune. Povesti,povesti,romanii la copnserve ar face tot globu,vorbesc f serios,ar fi cei ami buni, dar sa faca produse cum am spus.
Am mincat de la fabricile din RO Riureni si inca cateva,praf frate,cum pot aia sa faca caricaturile alea,mai ajung si prin America,se fac de ris eu am incercat,am zis wow din RO,cand colo slabe rau,la fel gelatina,rahaturi ca majoritatea.
Deci cam asa ar putea incepe cineva o afacere, pentru inceput va fi greu, f greu, pana isi face clienti, apoi nu o sa mai faca fata si o sa dea buleala glumesc,nu ar trebuie sa dea buleala,asta daca vrea sa ramana la fel de apreciat.
Deci poti produce acolo,apoi sa vinzi la magazine din tara,sau din orase,in timp, cand oamenii or minca si or sa vada, or sa caute mereu.
Frcute la fel si legume, dar in cazul asta, ar trebuie sa duci cate putin la fiecare magazin, ar trebuie ca aia sa accepte, deci asta ar fi o problema, magazinele accepta doara fructe si legume culese crude, de aia nu au gust.
Ziceam ca tu sai aburesti, sa le duci o cantitate mica, iar ei sa o bage pe a ta la vinzare imediat, tu le duci marfa proaspata si fricte /legume coapte, le vinde in ziua aia sau 2-3 zile, lumea o sa aprecieze, va intreba apoi daca mai sunt
Cam greu ce spun eu, dar nu imposibil.Sa produci si tot tu sa si vinzi, este destul de complicat, magazine, bataie de cap, deja e prea mult.
Eu garantez oricarui om ca produsele astea gemuri,compoturi,zacusaca,zarzavaturi,mai bune ca in zina unde locuieste mama mea nu exista nicaeri in lumea asta.
Atentie,nu am mincat zi de zi,eu locuiesc f departe,dar stiu ce produse fac acolo oamenii, nu toti dar is destui,totu este perfect,gust,sare,tot ce se pune.
Gemu va garantez, la fel si compot,, mama le face doara cu fructe, apa si zahar, absolut nimic altceva, are si de acu 5 ani, merg eu in vacanta si maninc din ele traznet,asa ceva nu am mincat si nici n-o sa mai maninc altundeva, garantat.
Bine unia or sa zica, de ce nu ma apuc eu sa fac? De ce? Pt ca is puturos pentru ca nu mai am cum zic unia tragere sa fac ceva, imi place sa o lalai si eu ca altii, poate si pentru ca nu-s bun comerciant, trebuie sa mergi sa cauti magazine, sa vorbesti cu sai sai aburesti bla bla.
Voi vedeti afaceri doar in comert?
Productie, tata!
Am vazut sate mici care s-au dezvoltat facand... lenjerii de pat. Locuri de munca si pentru femei si pentru barbati. Sau facand produse alimentare dupa retete vechi sanatoase. Sunt foarte cautate. Gandeste si tu alta afacere locala.
Apicultura, plantație de cătină, afin, mur, zmeur, lavanda, căpșuni e.t.c am o mulțime de soluții
Poto sa te axezi si pe altceva, nu doar magazin. Cu a mai zis cineva, apicultura, comert cu legume si/sau fructe, bulion, compot, zacusca, crescut de gaini/rate/gaste etc. Lumea a inceput sa caute din ce in ce mai nult produse de la "tarani". O pagina de Instagram pentru promovare si te pui pe treaba.
Poate că nu vrea să ajungă un nimeni ca tine. Adică mândru că stă într-un oraș mare cu foamea-n glandă, dar "boss" care bea la terasă timp de patru ore un suc împărțit la șase inși. Săracule involuat.
La mentalitatea pe care o are n-ai de ce sa ii raspunzi.
Are nevoie de atentie, altfel n-ar fi comentat fara rost.
Apicultură. Mierea bună este la mare căutare, la noi și în străinătate. Se fac bani frumoși. Curaj!
andreiandre întreabă: