Daca au numai numele si comuna nu pot sa-ti trimita procesul verbal de contraventie acasa, deoarece nu au adresa completa. Chiar nu ti-au cerut actul de identitate ori esti prea mica sa ai? Potrivit OG 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, art.16, in procesul verbal de contraventie se trec obligatoriu datele personale din actul de identitate, inclusiv CNP. Daca ai sub 14 ani nu raspunzi contraventional, asa ca nu te pot amenda iar daca esti minora peste 14 ani limitele amenzii se reduc la jumatate(art.11). In primul caz in procesul verbal trebuie trecute numele si prenumele si adresa unui parinte.
Naspa rau trebuia sa iti inventezi un nume asa chiar daca nu au CNP-ul amenda iti va veni acasa, pe mine m-au prins in tren si le-am spus ca nu am buletinul la mine si nici n-am platit amenda. Le-am dat si un nume fals.
Depinde daca nu i-ai inmanat nici un act de identitate exista posibilitatea sa scapi. Daca nu platesti amenda in 24 h se dubleaza iar neplata se va duce automat la impozitu de la casa.
Ca.ms de raspuns.:*din cate am inteles eu acu doar trebuie sa astept pana imi iau casa masina sau km asa ceva ca sa am treaba la primarie (at sa le platesc)sau in cel mai bun caz am auzit ca dup 3 ani amenda nu mai este valabila:X
Ca.ms de raspuns.:*din cate am inteles eu acu doar trebuie sa astept pana imi iau casa masina sau km asa ceva ca sa am treaba la primarie (at sa le platesc)sau in cel mai bun caz am auzit ca dup 3 ani nu mai este valabila:X