Off. greu e de inteles. Vrea sa spună ca a postat un anunt pe olx si a reusit sa.l vanda, iar acum întreabă cum isi poate lua banii pe produs din moment ce a trimis coletul si destinatarul a ridicat coletul cu plata la ramburs.
„Bună,cum iau banii de la curierul olx dacă el a dat telefonul iar el a dat banii".
Unde e logica in fraza asta?
Este prost formulata intr.adevar insa cum am spus, nu e greu de inteles ce a vrut sa spuna.
Ok,
Ti am mai zis odata de ce nu vrei sa intelegi curierul duce telefonul celui care la cumparat, ăla achită telefonul curierului si curierul trebuie sa i ti aduca banii, daca nu se întîmplă asa inseamna ca ai luat țeapă, te a mincat in fund sa trimiti cu curier, trebuia sa i spui celui care a vrut telefonul ca nu trimiti si sa vina el la tine cu banii si sa cumpere telefonul, dar cîti bani trebuie sa i ti dea pe telefon? Cu cit l ai vindut? Si ce marca este?
Nu se termină doar așa, stai liniștit. Se termină urât, cu dosar penal pentru furt, dacă el face reclamație.
Art 215 privind înșelăciunea:
Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
prezentarea cu adevărată o unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Înșelăciunea săvîrșită prin folosire de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuși o infracțiune, se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.
Inducerea sau menținerea în eroare a unei persoane, cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvîrșită în așa fel încît fără această eroare cel înșelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condițiile stipulate, se sancționează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincțiile acolo arătate.
Lucrul acesta ți-l spune curierul mai înainte de a ridica produsul de la tine.
În mod normal se întoarce curierul la tine: și cu banii de pe produs, și cu banii de pe transport (dacă transportul este achitat de cumpărător).
Curierul revine la tine în funcție de cât de departe este cumpărătorul; aproximativ 4-5 zile dacă este departe.
"Primul răspuns corect primește fundă Funda"
Deci tu stii deja care vor fi raspunsurile corecte si care nu. Deci, de ce ne mai intrebi?
Curierul apartine unei firme. Cand a luat telefonul trebuia sa-ti elibereze o factura si o chitanta in care sa fie scrisa si suma de rambursare. Daca curierul nu-ti aduce banii, faci reclamatie la firma.
Dar daca nu ai nici un document... prinde orbul, scoate-i ochii.
Ai încheiat vreun act cu curierul? Daca da, atunci îți va aduce banii, dacă nu i-ați adio si de la telefon, si de la bani. Fara act nu poți face plângere împotriva lor.
Care "el" si "el"?
Si de unde stii care este raspunsul corect daca nu cunosti procedura?
boghdi întreabă: