| Paula2412998 a întrebat:

Buna!

Cum pot determina productivitatea muncii in procent yin yang?
Trebuie sa aflu daca a crescut sau scazut productivitatea muncii.

Multumesc!

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Unde, cum, ce fel, care?

| Paula2412998 explică (pentru sadrian46):

Din cifra de afaceri și nr mediu de salariați, acestea ar fi indicatorii pe care ii am

| relian a răspuns:

Sint normative, cauti acolo, vezi cat trebuie sa lucreze un om in unitatea de timp la un anume job, vezi cat face real, apoi afli procentul.
Ori ai datele si nu stii cum sa afli procentul?laughing trebuie sa zici ce anume vrei sa stii.
Ai p persoana ce trebuia sa faca 4 produse intr-un timp, ori sa schimbe ceva in 4 ore, etc

4 este in procent 100%

Acum real vezi persoana ta cat face, sa spunem face 3 produse, ori schimba ceva in 3 ore.Ai numarul 3.

Apoi faci regula de 3 simple laughing
Daca 4 ..reprezinta...100%
Dar 3...reprerzinta...X%.

X= 3x100 : 4 =75 %
Deci productivitatea muncii acelei persoane este de 75%.

| Paula2412998 explică (pentru relian):

Nu îmi trebuie productivitatea muncii unei persoane, nu m-am exprimat corect in întrebare.
Trebuie sa determin dacă productivitatea muncii in Romania a scăzut sau a crescut folosind date de pe BVB.
Deci as avea cifra de afaceri și nr mediu de salariați. Raportul dintre cele doua este de ordinul sutelor de mii, bănuiesc ca acela nu este un procent

| Frank51 a răspuns:

Dacă există o normă la locul de muncă, și este îndeplinită zilnic, acea persoană este 100% productivă pentru companie. Ca să afli procentul atunci când scade sub 100%, trebuie să împarți munca realizată la timp.