Lasi prostiile si tragi tare cu masinile cit sa iei o bucata de pamint. Plus de asta, sa intretii tot neamul din afaceri cu masini nu prea suna bine...
Agricultura? )
Agricultura facuta cu cap, da. Nu aia de subzistenta. Desigur ca nu se compara cu bisnita cu piese auto sau rable din afara, dar totusi...
Corect dar fara ceva capital investit nu ai sanse. Oare cat costa un minim de agricultura facuta cu cap? 50.000 de euro? 10.000 de euro cred ca nu ajung.
Incepi cu putin. Pamint sa fie.
Nu merge cu putin.Pamantul trebuie cumparat compact, trebuie utilaje, impozite la stat...Se poate cumpara si putin si sa dai cu sapa (cine are chef de sapa) si sa scoti 1 leu profit daca tine vremea cu tine
Era in EVZ o poveste acum vreo juma' de an. Doi tipi, sot si sotie, s-au retras la tara si lucreaza pe vreo 2-3 mii de metri patrati sau ceva de genul juma' de hectar, trandafiri exclusiv. Traiesc de pe bucata aia de pamint bine-mersi. Fara mega-utilaje, fara suprafete imense. Totul e sa te si duca capul un pic (ei se zbatusera si livreaza direct la supermarket, nu mai stiu daca nu cumva se apucasera sa faca si dulceata) sa iti vinzi produsele si sa nu te astepti la bani de BMW dupa doua luni. Asta e marea problema la romani, ca toti viseaza gramezi de bani peste noapte.
Vise taica, chiar crezi ce se scrie in tabloide?
Suma mica ziceai ) 9000 de euro si intra pe profit dupa o suta de ani
Ha, ha. Nu era articol de tabloid. Si cum ziceam... oamenii traiesc din asta, nu isi cumpara palat.
Nu asta.http://agrointel.ro/......un-hectar/
Nici asta, dar exemplifica cam despre ce discut eu.
HA,HA,HA.Parca ziceai ca trebuie putin Pai trebuie sa cumperi terenul si sa ii pazesti (deci trebuie sa locuiesti acolo) Oare cat costa casa si terenul? Daca vrei sa faci agricultura inteligenta cam trebuie sa te muti la tara Ce dracu mai este 40.000 de euro?
Pentru înființarea întregii plantații cu trandafiri și fructe de pădure, adică pe 1, 12 hectare, cei doi antreprenori din județul Mureș au scos din buzunar, nici mai mult, nici mai puțin, de 13.000 euro.
Sistem de irigații
"În afară de costul butașilor la plantația de trandafiri au intrat 10 de role de agrotextil, care au costat 500 de euro. La asta se adaugă și costul cu furtunul pentru irigat, care, la cei 900 de metri liniari, s-a ridicat la 220 de euro. Dacă analizăm toate cheltuielile efectuate, constatăm că, pentru a înființa o suprafață de 0, 28 hectare de trandafiri de dulceață în regim super intensiv, ajungi la un cost total de 2.820 euro", ne-a precizat tânărul cultivator, despre suma totală invstită în plantația de trandafiri de dulceață.
Gresit! Daca familia e proasta, o educi cit sa se intretina si ii dai un sut in c*r. Nu fi tu boul familiei, ca nu are sens. Frate-frate, da' mai munceste si tu.
Familia mea e proasta.Eu ii întrețin pentru ca am o sora de crescut, ca de părinți nu-mi pasa, la cum m-au crescut, si la cum o cresc si pe ea.
Hmm... nasol. Da-i in judecata, executa-i, ceva. La executie ma refer la scos niste bani. Macar atit...
Nu pot, ca nu am chiar atatea venituri, si alea care le am nu-s 100% curate.E complicat si n-as avea din ce s-o țin pe asta mica.