| restless a întrebat:

De ceva zile am inceput sa investesc la bursa si nu inteleg un lucru destul de important :
ideea cand joci la bursa e sa cumperi ieftin si sa vinzi scump, da? eu cumpar o actiune de 40$, trebuie sa astept ca ea sa creasca, dar nu inteleg cat trebuie sa astept? si ce asa avea de pierdut? aia 40$ investiti pe actiune ii pot pierde, si daca da, cum?

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tu decizi cand vinzi, cand consideri ca profitul este suficient si nu te astepti ca actiunile sa mai creasca semnificatiuv (de exemplu, daca azi a ajuns la 45 de dolari si maine va fi 30, daca nu vinzi azi, vei pierde). Poti pierde bani prin devalorizarea actiunilor cumparate. De exemplu, actiunea cumparata de tine pe bursa azi cu 40 de dolari poate valora peste o luna 10 doalri, moment in care ai pierdut 30 de dolari. Poate mai creste sau poate nu. Castigul sau pierderea sunt date de diferenta intre pretul cu care cumperi si cel cu care vinzi. Ideea este sa studiezi piata si sa stii ce actiuni vor creste precum si ce actiuni vor scadea, asa incat sa cumperi mereu ieftin si sa vinzi scump.

| restless explică (pentru Brigaela):

Ok, peste o luna valoreaza 10 dolari, dar daca eu pastrez acea actiune, si peste o saptamana se ridica de la 10 la 55 de dolari si atunci o vand, inseamna ca profitul meu este de 15 dolari?

| Brigaela a răspuns (pentru restless):

Da, daca ajunge la 55 de dolari, profitul tau este de 15 dolari

| speedx265 a răspuns:

Cat timp pot pastra acea actiune?