anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, de mică m-am văzut mare și îmi știu capacitățile și valoarea fiindcă am dovedit cam cât pot și am observat ca uneori chiar n-am limite, in orice fac, ma adaptez, sunt sociabilă, ma modelez după fiecare personalitate fiindcă sunt putin din fiecare, deci, concluzionez, mai am putin și devin educatoare. Am 20 de ani, însă îmi doream ceva mai mult de atât, sa lucrez intr-o firma, ceva la birou. Menționez ca asta a fost singura opțiune ca și facultate, am vrut sa fie mai aproape, nu zic ca nu-mi place, însă vreau mai mult de atât, sa primesc și mai mulți bani și sa-mi placa, îmi place sa-mi pun zilnic creierul la contribuție, sa-mi arat calitatile, undeva la un birou, sau ceva de genu asta. Unde mi-ati recomanda dacă știți sau lucrați undeva? Mentionez ca și cant, as vrea sa ma apuc și de asta, sa cant mai mult pe la nunți etc, insa din asta văd doar un hobby, deci dacă lucrați undeva mai sus, cam la un loc de munca așa cum am sugerat, luați legătura cu mine sau oferiți-mi un sfat, ma simt îndeajuns de pregătită din orice punct de vedere happy

12 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Ce ți se pare atât de wow la un job tip office? Eu doar în mediul ăsta am lucrat și până să îmi fac propria firmă și să am zile în care mai ies din birou cu alte treburi, simțeam că o iau razna. La birou ești un roboțel care execută niște comenzi stricte după planul de business al cuiva mai inteligent decât tine. Aceleași acțiuni repetitive în fiecare zi până îți ies pe nas. Tu din ce îmi dau seama așa, te-ar ucide monotonia mai repede decât pe mine. Să nu mai zic că dacă ai ghinionul să nimerești un colectiv din ăla toxic așa cum este cam aproape peste tot, o să îți blestemi zilele să împarți 4 pereți timp de 8-10 ore cu acei oameni.

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Mda, eu am văzut altfel lucrurile și fiindcă nu am lucrat încă, ma refer undeva unde eu sa gestionez totul, nu sa primesc comenzi de la altcineva, de ex in mendicina cum lucrezi și ai cabinetul tău privat și faci ce stii tu, tu esti"șefi", cam așa vreau și eu, dar nu legat de medicina

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Sigur m ar ucide dacă as face asta și ar fi așa, eu ma refeream la cu totul altceva, eu urasc monotonia, îmi place sa fac lucruri diferite mereu, sa ies, sa ma plimb, sa călătoresc, uneori nici eu nu știu ce vreau mai exact, știu doar ca ceva mare vreau sa devin și atât

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci tu vrei afacerea ta mai pe românește. Cu facultatea pe care ai terminat-o, cam greu spre imposibil. Poate cel mult să dai meditații private dacă te pricepi bine de tot la câteva materii. Dar asta nu prea e treabă de venit decent. Mai mult așa gen ciubuc. Și în medicină că tot ai pomenit de cabinete private, acel doctor înainte să facă respectivul cabinet, a făcut ani mulți de practică lucrând pentru cineva. Fie că a fost spital de stat sau clinică privată. A strâns atât bani cât și experiență. Tu ai 20 de anișori, experiență zero barat, cu banii nu știu cum stai iar ca și calificare pentru ce vrei tu, ei bine pedagogia nu te ajută. Chiar nu am ce sfat să îți dau pe planul asta de "propriul șef" având în vedere calificarea ta. Și ca o mică adăugare că am avut discuția asta cu mai mulți tineri în ultima vreme, mulți fac o facultate din motive efectiv idioate gen: să se potrivească cu profilul liceului la care au terminat, că îi atrage pe ei ideea profilului, că nu include matematică etc. Nu se gândesc că după ce o termină nu le poate oferi ce își doresc ei de fapt să facă și/sau nu le deschide nici o ușă. Bani și timp irosit aiurea.

Ma refer și de viitor, ca am timp sa fac tot ce mi am propus, dar vrea-o o orientare

Dă-mi niște domenii de activitate în care consideri tu că te vezi lucrând. Eu așa poate îți zic să te faci broker de asigurări și lucrezi independent dar tu nu ești făcută pentru tipul ăsta de vânzări.

Îmi place sa lucrez independent, sunt descurcăreață, ma adaptez rapid, evoluez și nu mi se pare greu nimic, pot avea atenție distributiva, nu-mi place monotonia, îmi place sa descopăr cât mai multe lucruri și cel mai mult ador sa socializez constant

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Îmi doresc sa coordonez o echipa, sa am ceva al meu, sa socializez și sa nu fie ceva monoton

Angajează-te în vânzări atunci. Conceptul bănuiesc că deja îl cunoști. Să faci oamenii să cumpere chestii sau servicii de care nu au nevoie. Muncă de birou.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie deja mi se pare o vârsta prea mare 20 de ani, vreau sa fac cât mai multe lucruri și. legat de afaceri am cumostiinte multiple in diferite domenii, ma adaptez repede și știu ce implica anumite acțiuni, însă am vrut un sfat pentru viitor nu acum s-a deschis o afacere

| Endita4689 a răspuns:

Dacă o să devii educatoare, o să lucrezi în învățământ, eventual la o grădiniță de stat.
Având grupa ta de preșcolari, o să fii propriul șef la tine în clasa.
Apoi în timp poți să strângi bani ca să îți faci o afacere.

| anonim_4396 explică (pentru Endita4689):

Ai dreptate, mulțumesc de părere