| Anonim1086 a întrebat:

Bună. De mult timp mă gândesc să îmi deschid o firmă, afacere. Însă nu am găsit nimic pe placul meu. Am avut multe idei, dar nu am pus nici una în practică. Acum, am o nouă idee.

"Trenuleț de agrement" ( Tourist train tour ) - cu care se poat plimba turiști, copii etc.

În România există în unele orașe, dar nu în toate.

La mare, în Constanța, Mangalia sau alt oraș, zic eu că ar merge.

În sezonul estival, vara. Iarna știu că nu prea merge.

Cum e ideea aceasta? E o idee bună sau nu?

30 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca merita...fiind doar o afacerae care dureaza 3-4 luni pe an si tu investesti atatia bani, doar ca sa lucrezi estival.
Cei care au asemenea trenulete de vacanta au probabil si o afacerea de transport serioasa, ca altfel nu ar rezista cu 3 luni de munca pe an.

| Anonim1086 explică (pentru Violleta2022):

Știu, că dacă trenulețul e doar pe perioada estivală ( 3-4 luni ), nu prea e ok. Însă dacă pe lângă acest tip de afacere, aș mai avea o firmă care mi ar aduce venit în perioada de iarnă, până în următorul sezon estival cred că ar fi ok. Însă astfel nu. Cum ai zis tu, probabil au o firma de transport sau în alt domeniu. Pentru că iarna nu prea se poate face din cauza că nu prea sunt turiști.

Aș lucra doar estival. Dar când sunt turiști ar merge. Un bilet, pentru un tur de oraș costă 20 lei pentru un adult de exemplu. Dacă, există 500 persoane care vor sa meargă cu trenulețul / zi. Există și mai multe, pot depăși în unele zile și 1000 persoane, poți face tu calculul să vezi. Dacă faci și 500 persoane pe zi în sezonul estival, îți asiguri venitul și pe perioada iernii. Dacă stam și ne gândim, și zicem că nu merită atunci, nu merită să se mai deschidă nici o afacere. Dacă punem așa problema.

Nu înțeleg. De ce zici că nu merită? Dacă se face pe sezonul estival?

Calculul, o să îl fac eu aici

Dacă sunt 500 persoane × 20 lei = 10.000 lei/ zi. Dacă faci în fiecare zi, timp de 3-4 luni, un astfel de buget/ zi. Nu merită?

Dacă sunt 1000 persoane × 20 lei = 20.000 lei.

Persoanele in varsta, tinerii, și persoanele cu copii vor merge. La mare, există astfel de trenulețe și sunt full efectiv.

Într un Trenuleț de genul, intră 60 persoane/tură.

Costă mult acest trenuleț, însă există fonduri europene nerambursabile

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anonim1086):

Calculele pe hartie sunt fantastice dar realitatea este alta, ca nu vei avea 500 de turisti pe zi, mai ales in situatia in care statiunile de pe litoralul romanesc sunt goale.
Poti spera sa ai 50, poate 100 maxim, dar 500 nu cred.
In ce priveste pretul bieltului 20 de lei este foarte mult si din start oamneii se vor gandii daca sa mearga sau nu, ca nu se urca nimeni in trenulet, fiind cu familia sau grupul, nefiind dispusi sa de 100 (de exemplu pentru o familei cu 3 copii). Calculele tale nu sunt realistice!

Dar cât ar trebui să fie un bilet? Dacă cauți pe internet, majoritatea ce au acest tip de afacere au preturile acestea.

Și nu, nu e foarte mult. Pentru că benzina/ motorina costă, angajați trebuie să plătești. Deci... sunt extrem de multe cheltuieli.

Nu am zis vă vreau să îmi deschid acum această afacere. Am vrut să cer niște păreri. Dar am primit niște păreri, la care dacă ar fi să ne luam după ele, nu și ar mai deschide afaceri oamenii din cauza că "nu merg ".

În viitor, sigur vor fi mai mulți turiști pe litoralul romanesc. Acum, știu că nu e ok si nici nu aveam de gând sa pun în practica aceasta idee.

Prețurile sunt aproximative.

Dacă ar fi și în acest an plin la mare, cei care au astfel de trenuleț, sau orice altceva de plimbat turiștii, nu le-a mers deoarece nu prea au fost turiști. Dar, în anii trecuți, seara aceste trenulețe erau pline, în fiecare seară și zi. Făceau peste 500 turiști / zi. Spunea cineva care are o astfel de afacere.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anonim1086):

Daca un bilet de autobuz si maxi taxi este 1.50 sau 2 lei, tu poti cere maxim 5 lei pe bilet.
Eu nu stiu de unde scoti tu 500 turisti pe zi, ca toata lumea spune ca litoralul romanesc este gol si din cei care merg acolo doar 10-15% vor dori sa se plimbe cu o masinuta de agreement.
Daca cineva are deja afacerea asta, iti imaginezi ca doi nu veti incapea in aceeasi statiune, ca-i concurenta si castiguls e reduce la jumatate.

La mine în oraș un bilet de autobuz costă 3 lei.

Poți cere și mai mult de 5 lei. 5 lei să fie de copil, și 10 lei pentru adulți și tot e ok.

Tu cred că nu ai citit toată întrebarea. Ai văzut că am scris că vreau să deschid în VIITOR? Și nu ANUL ACESTA pentru că nu prea merge? Anii viitori, vor fi din nou foarte mulți turiști. Cum a fost anii trecuți!

Dacă litoralul, într un an din viitor cum a fost în 2018 de ex, va fi plin efectiv, 100%, sau în unele 50% sau mai puțin. Pentru ca în orice afacere există riscuri. Ar fi concurență, însă ar merge. Pentru că lumea nu ar așteapta 45-50 minute până s-ar întoarce trenulețul "concurentului".

Cum am spus, pot fi 400, 500 turiști/ zi sau chiar mai mult. Unii, în anii trecuți depășeau și 800turisti pe zi.

Știi cine vrea să se plimbe cu acest trenuleț? Oamenii în vârstă, tinerii, copii etc.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Intereseaza-te daca poti obtine autorizatie de transport (asemanatoare celor pentru taxi) in zona respectiva.
Apoi vezi ce atestate ii trebuie, cat costa "trenuletul" si eventualele omologari RAR.
Alea sunt cele mai grele parti, in rest cred ca ar merge. Desi eu nu m-as urca niciodata in porcariile alea.
Intr-un autobuz "decapotat", da. Dar nu in Constanta, ca e urata. Poate prin New York, Paris, Tokyo...

| Anonim1086 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Mă interesez de lucrurile acestea însă vreau și niște păreri. M-am gândit și la ideea cu autobuzul decapotabil pentru că și cu acela se pot plimba turiștii pentru turul orașului. Nu am de gând să fac chestia asta ( dacă o sa o fac ), nu o fac în Constanța. Ci într o alta stațiune de la mare.

Constanța nu cred că e atât de urata. Are și locuri frumoase dar și urate, cum are fiecare oraș din România și orice oraș din orice țară.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Anonim1086):

Pai eu sunt turist in Constanta. Unde m-ai putea duce, sa imi si placa? Doua strazi prin Tomis? Doua strazi pe la cazino? Alea sunt zone pietonale, prefer sa ma plimb pe jos.
Plajele sunt tot pietonale. Cladirile sunt banale, nu aveti nimic iesit din comun.

| Anonim1086 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Cum am spus. Nu aș alege Constanța! Sunt obiective turistice, și pe litoral.

Tu preferi să te plimbi pe jos alții nu! Familiile cu copii, mai ales se plimba cu astfel de trenulețe mai ales pe perioada estivala.

Fiecare are părerea lui!

| Catrice a răspuns:

Aici abia vad trenulețul ala sa umble.

| Anonim1086 explică (pentru Catrice):

Nu îți înțeleg răspunsul tău.

| Catrice a răspuns (pentru Anonim1086):

Nașpa dacă nu pricepi ca nu e afacere profitabila

Poti menționa și de ce nu e o afacere profitabilă? Vreau să știu detaliile acestea! Pentru ca nu le găsesc în altă parte!

Nu e profitabil dacă faci 20.000 persoane/sezon estival?

20.000 persoane. Având în vedere prețul unui bilet de adult 20 lei, 4-12 ani 13 lei, și 0-3 gratuit. Peste 12 ani prețul e normal, ca la adult.

Ce nu e profitabil?

Succes in a găsit 20.000 persoane in 3 luni.
Ar veni 200 persoane pe zi. Nici nu ai avea timp sa ii plimbi pe toți.

Tu îți dai seama ce vorbești? La mare, in sezonul estival, nu sunt turiști care vor să se plimbe cu acest trenuleț? Poți avea mai mult de 200 persoane / zi.

20.000 persoane, a făcut o persoană care are acest tip de afacere. Asta a fost în anii trecuți. Dar având în vederea scăderea de turiști de anul ăsta, a scăzut și el foarte mult probabil. Poate, în anii viitori va fi mai bine.

De ce să nu ai timp să îi plimbi?

Biletul să zicem că e prețul X, pentru 45 minute. Ai pleca în fiecare oră. Intr-un trenuleț, de acest gen intra 60 persoane. Dacă se începe de la 8 dimineața, e ok, atunci nu e agrement. Însă seara este foarte. (Asta a fost în anii trecuți).

Tu sper ca realizezi ca te raportezi la trecut...hai sa zicem ca merge asa... unde găsești tu 20, 000 de oameni pe zi timp de 3 luni când la mare 20, 000 ajung în tot sezonul? 60 minute cu traficul din oraș plus ca nu mergi cu 50-60 la ora ca deh sa vadă turistu pe unde trece cât apuci sa vizitezi?
Vad zilnic zeci de turiști aici în oraș și trenulețul ala abia de îl vad o data pe sapt, nu vorbesc din teorii. Poate dacă ai face colaborări cu hoteluri și program de plimbat poate ai ajunge la 100 persoane pe zi.

Poate, 20.000 sau peste, de turisti au fost anul ăsta. Dar în anii trecuți au fost mult mai mulți.

Păi aș face colaborări și cu hoteluri, și m aș implica în promovari ale trenuletului. Și crede-mă că nu ar fi doar 100 persoane cum zici tu. Habar nu am în ce oraș stai, însă poate nu e atât de "turistic" ca să se plimbe lumea cu acel trenuleț.

Fiecare cu părerea lui!

Bine mai, dacă zici tu.

| Zoltán_Csáki_1972 a răspuns (pentru Anonim1086):

Preț trenuleț la noi : Adult 10lei, Copil 5.

| Anonim1086 explică (pentru Zoltán_Csáki_1972):

Este trenulețul la care mă refer eu nu? Care merge pe roti... Dacă e acela. Turiștii care merg în acel parc, merg cu acel trenulet? Sau nu prea?

| Zoltán_Csáki_1972 a răspuns:

Eu lucrez în parcul Mini Transilvania.
Se merită o afacere cu trenulețul dacă este combinată cu o altă idee, unde oameni merg să se delecteze și cu altceva:
https://www.facebook.com/MiniTransylvaniaPark
Sau vezi aici:
https://www.google.com/......ps?/search

Am înteles. Nu am auzit de acest parc. În acest parc, există trenulețe de acest gen?

Cu ce afacere ar trebui să fie combinată?

Deci, trenulețul se află în incinta parcului Mini Transilvania.
Plata intrare parc: Adult 30, Copil 15. Grup Copii peste 10per.+1 însoțitor15lei. Pensionari jumate preț. Copii cu vizabilități intrare gratuită.
In incinta parcului se află, acele mini machete cu cetăți și castele, terasă cu bufet, teren de joacă pentru copii, mini cinema, magazin de suveniruri.
Aici sunt mai mulți parteneri de afaceri implicați.
Deci vei avea nevoie de parteneri, să investești în infrastructura căi ferate, trenulețe pe acumulator, casă de bilete, personal etc.
Dar nu uita, faci PFA sau SRL.

Știu, asta. Dar eu mă refeream la trenulețele acelea de "agrement", trenulețe turistice care nu merg pe șină. Merg pe roți.

Întreabă și tu oameni care au afaceri pe zona acea, dacă agrează ei un asemenea lucru vei reuși. Poate te va sponsoriza careva din ei.

Începe cu cercetare de piață, pune întrebări. După acea făți calcule, întreabă specialiști mai bine.