Cine te-a mințit că dacă este o franciză nu trebuie să investești mult? Crezi că-ți dă cineva locația, aparatura și materia primă pe degeaba?
Covrigarii, patiserii si ce mai zici tu sunt la tot pasul. E prea saturata piata, efectiv m-am saturat sa vad numai asta pe strada. Daca alegi business-ul asta cum te diferentiezi de ceilalti?
Iar ca francize, sunt cateva in Romania: 5 to go, fornetti, donuterie.
La 5 To Go scrie asa:
INVESTITIE TOTALA, ASTEPTARI
Între 15.000 – 20.000 euro (cu taxă de franciză inclusă).
CERINTE DE BAZA
CARACTERISTICI ALE PUNCTELOR DE VÂNZARE
Plasarea în piață: zone cu peste 50.000 de locuitori
Locații optime de amplasare: zone cu spații de birouri, sedii administrative, licee și facultăți
Suprafața de vânzare: 10-50 mp
Investiție inițială: între 15.000 - 20.000 de Euro, cu toate taxele incluse
Echipa de vânzare - francizorul asigură pregatire înainte de deschidere și suport după demararea afacerii
Redevențe: 4% taxă lunară și 1, 5% contribuția la bugetul de marketing, care se vor aplica la cifra de afaceri.
Durată contract: 5 ani
Taxa de licență: 4500 de Euro
Pentru franciza e obligatoriu sa investesti destul de multi bani la inceput. Daca vrei doar ceva local gen o covrigarie de cartier, trebuie doar sa inchiriezi/cumperi un loc si sa il amenajezi cu ce iti trebuie pentru a face covrigi.