| Razvan_Suditu_1989 a întrebat:

Doresc sa stiu si eu ce inseamna T/T(telegraphic transfer). Vreau sa cumpar ceva din china si cei de acolo mi-au spus sa trimit banii prin acest telegrafic transfer! Imi puteti da un exemplu de astfel de serviciu daca exista la noi? Multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca este asa poti sa faci transferul telegrafic. Este foarte simplu, mergi la banca ta, faci un ordin de plata si spui sa vireze banii telegrafic. Cred ca este si putin mai scump acest transfer decat cel normal. In orice caz vorbeste cu banca ta, nu cunosc cum procedeaza toate bancile si comisioanele pe care le iau la diferitele forme de transfer.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De fapt transferul telegrafic (prin telex sau fax) este o modalitate de transmitere a ordinului de plata de la banca ta la banca exportatorului chinez. Tu completezi un ordin de plata in favoarea exportatorului si banca ta il comunica bancii exportatorului prin telex sau fax si abia apoi acesta iti trimite marfa. Trebuie sa retii ca este de evitat aceasta modalitate de plata, in fapt constituie o plata in avans si se poate lua teapa. Numai bine!

| Razvan_Suditu_1989 explică (pentru Ioandelasal):

Eu cumpar de mai bine de un an de la acea fabrica si platesc cu western union. Problema este ca au comisioane destul de mari la sume de cateva sute de euro si de aceea chinezul cu care vorbesc mi-a sugerat aceasta modalitate deoarece spune ca este mai ieftina dar dureaza putin mai mult pana poate ridica banii!(cel putin asa mi-a spus el). Imi poti da te rog cateva detalii despre cum pot face acest transfer? De exemplu eu am cont la ING! Pot merge la ghiseu, dau detaliile destinatarului (cont, banca etc) si se poate face acest transfer? Merci

| Razvan_Suditu_1989 explică (pentru Ioandelasal):

Merci frumos! Voi merge luni sa aflu mai multe detalii! big grin

| Ioandelasal a răspuns (pentru Razvan_Suditu_1989):

Daca este asa poti sa faci transferul telegrafic. Este foarte simplu, mergi la banca ta, faci un ordin de plata si spui sa vireze banii telegrafic. Cred ca este si putin mai scump acest transfer decat cel normal. In orice caz vorbeste cu banca ta, nu cunosc cum procedeaza toate bancile si comisioanele pe care le iau la diferitele forme de transfer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceasta modalitate de transfer, exista in toate tarile.Este cel mai rapid mod de transfer bancar.Esti sigur ca vei primi ceea ce comanzi sau cumperi? Deci, prin transfer telegrafic, banii tai pot intra in contul lor si in citeva minute, dupa ce ti-ai dat acordul.Esti sigur ca vrei sa faci asta? Numai bine.

| Razvan_Suditu_1989 explică (pentru anonim_4396):

Nu se pune problema de a nu avea incredere pentru ca fac tranzactii cu acea fabrica de mai bine de un an! Singura problema este unde pot face aceasta tranzactie...la orice banca pot intreba de transfer telegrafic si dau datele destinatarului sau sunt servicii speciale? Cineva imi spunea de Money Gram insa din ce stiu eu sunt exact ca Western...nu cred ca este "serviciu telegrafic"! Merci

| anonim_4396 a răspuns (pentru Razvan_Suditu_1989):

Corect.Money nu este serviciu telegrafic.Pentru a face un transfer bancar, trebuie sa stii obligatoriu, nr de cont al persoanei sau firmei.Inteleg ca ai cont la ING.Te rog sa mergi la banca respectiva. Exista un servicui special, cineva care se ocupa de aceste transferuri telegrafice.Trebuie sa stii numarul contului din China si codul IBAN.Dar vei primi toate informatiile corecte de la banca.Banca are interesul ca serviciile sa functioneze corect iar clientul sa fie multumit.Mult noroc.